• Äldre 4 Aug 16:03
    5235 visningar
    28 svar
    28
    5235

    Varför bjuder ni.....?

    Finns så många inlägg och trådar här med par som bjudigt folk som de inte vill ha med på bröllopet eller tillåter folk bjuda in sig själva, vägrar följa dresscode osv osv. Sedan har de ångest panik och är ledsna och besvikna för att deras dag blir förstörd pga andra..

    Jag undrar varför, varför bjuder man människor man inte vill ha där, varför tillåter man andra gå tvärt emot det bröllop ni vill ha. Varför tillåter man andra förstöra sin dag, när det är de som skall förgylla den.

    Jag förstår inte, varför tillåter ni detta?


    Live free, ride free
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-08-04 16:03
    Är alla så otroligt konflikträdda IRL?
  • Svar på tråden Varför bjuder ni.....?
  • Äldre 4 Aug 16:17
    #1

    Jag bjuder dem jag vill från familjen, finns ett par jag inte vill ha där och jag bjuder dem inte.


    Aldrig varit konflikträdd - det är min och mannens dag, inte deras!  Oskyldig

  • Äldre 4 Aug 16:23
    #2

    för att alldeles för många tror att ett bröllop "ska" vara på ett visst sätt till att börja med. sen finns det en kategori människor som vill vara alla till lags och vågar inte säga ifrån. 

    Jag har häckat här på sajten i 14 år minst och sett fenomenet om och om igen, lagom när brudarna hittar hit till sajten och inser att dom FÅR göra precis som dom vill så är oftast bröllopet redan halvvägs planerat och inbjudningarna delvis skickade och hela släkten vet om bröllopsplanerna.  

    Det är många bittra brudar som vandrat genom sajten här för att dom föresent förstått att man inte måste nånting.

  • Plätti­s
    Äldre 4 Aug 16:52
    #3

    Måste och måste, jag och min sambo planerar bröllopet tillsammans och har olika åsikter om hur vi vill ha vår gemensamma dag. Precis som att vi kompromissar och diskuterar i vardagen kommer vi göra det på vår bröllopsdag. Jag var vegetarian när vi blev tillsammans, min sambo kunde inte leva utan kött - nu kompromissar vi och äter det vi mår bra av. 

    Det känns som att man har en bild av hur bröllopet ska vara också. Baserat på film, andras bröllop och utifrån tradition. Många utomstående har åsikter, och det är svårt att alltid, alltid förklara hur man tänker och varför man valt det man gjort. Så ibland funderar jag på att bara ge upp och gifta mig i kyrkan. Min familj är troende och sambons familj är traditionsbundna. Båda sidor kommer ha åsikter om vårt val att gifta oss borgerligt, oavsett hur vi vänder och vrider på det. 

    Frågan är inte varför det är så många på BT som blir överkörda, utan snarare varför alla andra tror sig ha rätt att säga och göra vad de vill - oavsett om det handlar om förlovning, bröllop eller något annat. 

    Ingen kommer "förstöra" vår dag, utan den blir som den blir. Man kan inte planera för varje detalj, och vissa saker kan vi inte styra över. Vi har familjemedlemmar som inte längre finns ibland oss, och det är nog inget som kan hända som blir värre än det. Om det så åskar och haglar så vi knappt hör vad vi säger, så gör det inget. I slutet av dagen kommer han vara min man och jag hans fru. Resten struntar jag i. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 4 Aug 18:12
    #4

    1. för att det är så man "ska "göra som någon nämde. 2. OM det skulle vara så att man inte bjuder person x, för att man t.ex inte villeller har råd. och denna person skulle ha något emot det, så lär man ju höra det för resten av livet.. IBLAND, kan det vara värt att bjuda någon man kanske tycker mindre om, för att slippa att denne och dennes hela familj hatar en sen resten av livet... 

    kan ju vara i alla fall. vi kommer inte bjuda någon vi inte vill ha, däremot skulle vi vilja bjuda fler, men vi har inte råd.. 

    och ja - jag är så konflikträdd, men vi har sagt att vi bjuder DE VI VILL (och kan) och blir det något tjafts och gnäll ska vi stå pall tillsammans. 

  • Äldre 4 Aug 18:14
    #5
    Nyfiken gul , nu fru skrev 2014-08-04 16:23:13 följande:

    Jag har häckat här på sajten i 14 år minst och sett fenomenet om och om igen, lagom när brudarna hittar hit till sajten och inser att dom FÅR göra precis som dom vill så är oftast bröllopet redan halvvägs planerat och inbjudningarna delvis skickade och hela släkten vet om bröllopsplanerna.  


    även därför vi inget säger förrän inbjudningarna går ut, så man kan ändra och pyssla, så när ibjudan går ut är i princip allt klart och ingen kan komma med invändningar. 
  • Äldre 5 Aug 11:19
    #6

    Har vart med i flera trådar Där folk menar på att man får rätta sig efter gästerna och att man inte kan ha regler på bröllop för att man kan då skapa osämja och man vill inte förlora sina vänner genom att inte göra som de vill.

    Tycker det låter bissart att prata så, jag anser att rättar man sig inte efter brudparents önskemål och tänker bli ovän med dem om de inte får ta med sig sina barn eller följa dresscoden. Då kan man väl inte räkna dem som vänner?

    Eller att folk bjuder personer de absolut inte vill ha med för annars kanske deras andra vänner/släktingar blir arga om den personen inte bjuds


    Live free, ride free
  • Plätti­s
    Äldre 5 Aug 11:40
    #7

    Om det är något jag lärt mig så är det att oavsett hur man gör så kommer folk ta illa upp. För när det gäller bröllop och arv så är det mer regel än undantag att det sätter spår i relationer framöver. Då kommer sidor av människor fram som inte finns/syns annars. 

    Vissa människor (jag har ett antal i min närhet) skiter fullständigt i vad andra säger. De gör vad som passar dem eller ser till att alla vet om att det inte är okej om det inte görs på deras sätt. Då spelar det ingen roll om det handlar om någons livsval eller om det är ett bröllop. Ska man bara kapa dem från gästlistan då? I sådana fall försvinner ungefär halva min familj, och kanske en tredjedel av sambons. Och om de inte bjuds på bröllopet så kommer vi få höra det i resten av våra liv. 

    Min kusin gifte sig för några år sedan med bara de allra, allra närmaste (syskon, föräldrar, far- och morföräldrar) eftersom hon var höggravid. Det var många som blev besvikna över att de inte fick komma, och även om de inte säger det direkt till kusinen så säger de att de är besvikna fortfarande, och det är två år sedan nu. 

    Folk är som de är, och jag vet att jag kommer få gliringar oavsett hur jag gör. Vi vill också ha ett litet bröllop med bara de närmaste. Men var går gränsen? Hur gör man med fastrar, mostrar och farbröder? Och allas respektive? Det är en djungel, och jag förstår verkligen alla som åker utomlands och gifter sig. Min mamma skulle mörda mig om jag gjorde det, men ibland känns det värt det.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 5 Aug 11:54
    #8

    ja man får väl trösta sig med det plättis - hur man än gör kommer någon bli sur. då känns det också som att man inget kan göra åt saken, och då känns det lite bättre att hoppa över de man inte vill bjuda i alla fall :P 

  • Plätti­s
    Äldre 5 Aug 11:56
    #9

    Ja, eller hur! Tungan ute


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 5 Aug 11:56
    #10
    Plättis skrev 2014-08-05 11:40:54 följande:

    Om det är något jag lärt mig så är det att oavsett hur man gör så kommer folk ta illa upp. För när det gäller bröllop och arv så är det mer regel än undantag att det sätter spår i relationer framöver. Då kommer sidor av människor fram som inte finns/syns annars. 

    Vissa människor (jag har ett antal i min närhet) skiter fullständigt i vad andra säger. De gör vad som passar dem eller ser till att alla vet om att det inte är okej om det inte görs på deras sätt. Då spelar det ingen roll om det handlar om någons livsval eller om det är ett bröllop. Ska man bara kapa dem från gästlistan då? osv osv



    Det jag menar är att, är det barnfritt bröllop eller dresscode tex så säger kanske någon att de inte tänker ha kostym, eller de tänker ta med barnen eller att de bjuder med sig anonyma vänner eller nyligen respektive som inte är inbjudna och Brudparen accepterar detta för att inte skapa osämja.
    Men är inte osämjan redan skapad om någon säger att jag tänker inte följa det ni säger till om på ert bröllop för jag kommer göra det jag vill och det få ni acceptera.

    Jag skulle kryssa av det namnet direkt på min gästlista isåfall. Sedan kommer givetvis folk med kommentarer och gliringar eller förslag som man kan ta till sig eller avfärda, men sådant räknar man väl med, men just att gå emot inbjudan och parets "regler" inför deras bröllop är et big NO NO för mig om någon av mina gäster skulle gjort
    Live free, ride free
Svar på tråden Varför bjuder ni.....?