• Äldre 15 Jul 14:41
    5849 visningar
    7 svar
    7
    5849

    Bordsplacering med skilda föräldrar

    Hur hade ni placerat era föräldrar vid bordet när de är skilda OCH har nya respektive Båda våra föräldrar är skilda och har nya förutom min svärmor.
    Känns som det kan bli lite infekterat??

  • Svar på tråden Bordsplacering med skilda föräldrar
  • angeli­ca aspegr­en
    Äldre 15 Jul 15:00
    #1

    Hej,

    vi har precis samma sak hos oss. 7 Föräldrar bara svärmor som inte har någon och hon tål inte sin ex man.

    Kan era föräldrar vistas inärheten av varanda eller det går inte?

    Vi ska ha alla våra vid honörsbordet, plus min blivandes son så att det blir jämt.

    Min sm Min sf Smor Pappa Jag Man Mamma Sfar Mans sm och sist sonen.

    *SM Styvmor
    *SF Styvfar
    *Smor Svärmor
    *Sfar Svärfar

    Blir lite dumt med svärfar och hans fru bredvid varandra men eftersom svärmor inte tål dem måste de sitta ifrån varandra. Kan ni också lösa det såhär kanske?

    Mina föräldrar har inga problem med att prata eller så inte heller mina styvföräldrar så jag har verkligen tur. Hoppas det löser sig för dig!

  • AkJ
    Äldre 15 Jul 16:20
    #2

    Vi har 3 (mamma + pappa + pappas nya) på varje sida. Våra pappors nya ser vi inte direkt som styvföräldrar eftersom papporna blev tillsammans med dem när vi var vuxna. Men alla ska sitta vid honnörsbordet. Vi tänkte köra kvadratiska bord (stället har inte rund vilket vi helst ville) så antingen har vi ett vanligt honnörsbord med alla på rad, eller så sitter vi också vid ett kvadratiskt, det är inte bestämt än. Min sida är alla vänner, men svärmor kan inte vara för nära svärfar och hans nya. Vår plan:

    Långt bord: 
    Pappas nya, svärmor, pappa, jag, brudgum, mamma, svärfar, svärfars nya. Trist att svärfar och hans sambo får sitta bredvid varandra, men vi får väl låtsas att de är förlovade. :)

    Kvadratiskt:
    Som ovan fast 2/sida där jag och min man är på en sida, svärmor och pappa på en, mamma och svärfar på en och de nya bredvid varandra på en. 


    Följ min bröllopsblogg! 1/11 2014 är det dags - brollopjj.wordpress.com
  • Äldre 15 Jul 16:32
    #3

    om läget är infekterat är ju tipset att frångå den traditionella bordsplaceringen antingen helt å hållet så att platserna närmast er brudpar blir tex bästa barndomsvännerna eller liknande  eller att dom enda honnörsplatserna blir respektive förälder och deras respektive partners får samma platser som vilka andra gäster som helst. 

    så antingen    Kompis flicka-   Brudgum - Brud - Kompis pojke  

    eller    -Brudens far-  Brudgummens mor - Brudgum - Brud -  Brudgummens far- brudens mor     

    Ska ni dra det till ytterligheter kan man också bara ha VARSIN honnörsplats brevid er som brudpar -  Den förälder som betyder mest för er får sitta närmast och resterande placeras ut som vilka andra gäster som helst. 

  • iso
    Äldre 15 Jul 18:22
    #4

    Mina föräldrar har skilda och bägge har nya respektive.

    Vi hade inte traditionell upplägg med borden utan vi hade ett "honnörsbord" där vi satt runt bordet. jag och min man satt mitt emot varandra och på ena sidan fanns min familj (mamma, pappa och bror) och på den andra sidan hans familj (mamma, pappa, syster). Mina föräldrars respektive satt placerade bland andra släktingar för sig själv. Mina föräldrar höll tal tillsammans och har inga problem att träffas eller till och med umgås lite. Deras respektive drog väl något av en nitlott bordsplaceringsmässigt men jag kände att det var viktigare att mina föräldrar satt med mig på min bröllopsdag.

  • Äldre 15 Jul 21:12
    #5

    Mina föräldrar är också skilda och har nya respektive. Min pappas "nya" kommer absolut inte att bli bjuden till bröllopet men min mammas man är bjuden. Så det skulle kännas jättekonstigt att ha ett traditionellt honnörsbord. 

    Så vi löser det hela med att ha våra tärnor och marskalkar vid honörsbordet istället :) Mamma och pappa skulle inte ha något emot att sitta med varandra, om jag vill det, men jag känner mig inte bekväm med det. 

  • Äldre 15 Jul 22:16
    #6

    Om man har skilda eller inte föräldrar så ändrar det ju inte den traditionella bordsplaceringen alls då brudens föräldrar är på varsin sida om brudparet (dvs har inte varandra till bordet uta 2 personer emellan sig) och sedan utanför dessa kommer brudgummens föräldrar. Sen vart man sätter alla nya respektive kan man göra precis som man vill men ens biologiska föräldrar är ju fortfarande ens föräldrar hur många ggr de än gifter om sig och även om det är lite spänt så sitter alla tillräckligt långt ifrån varandra så det inte bör vara några problem.

  • Äldre 15 Jul 22:53
    #7

    Precis som Magenta skriver så sitter ju brudens mor bredvid brudgummens far, så även om brudens föräldrar inte kommer överens och samma med brudgummens så kommer dom ju ändå inte sitta bredvid varandra om man har en traditionell bordsplacering Glad

    Honnören ser ju ut som följer (om man kör traditionellt) Nu räknar jag upp platserna från höger till vänster sett framifrån.


    Brudgummens far
    Brudens mor
    Brudgummen
    Bruden
    Brudens far
    Brudgummens mor 

Svar på tråden Bordsplacering med skilda föräldrar