Åh, det låter jättemysigt! Inte för att jag har någon erfarenhet eller aning egentligen, jag blev bara hungrig när jag började fundera på bondmat gourmet :)
Jag tänker på grönsaker i säsong och fläskkött när jag tänker på svenks bondmat. Ska ni laga maten själva?
Jag blev sugen på något sånt här:
Förrätt: kantarellsoppa, kanske med ett fröknäcke eller surdegsknäcke
Huvudrätt: Långbakad fläsksida, riktigt mör och smakrik, med knaprig och kanske honungsknäckig svål. Kryddad med smaker som anis och fänkål (typ klassisk svensk snaps :) ) Potatispuré eller jordärtskocka till, och äppelkompott och någon typ av senapskräm. grönsaker i säsong, primörer på sommaren, kål på vintern.
Efterrätt: Körsbärssoppa med vanlijglass
Fläskkött kanske inte känns så glamoröst, fast med rätt tillagning och en fin presentation så tycker jag att det blir det. Fläsksida är ju billigt från början, men om man får tag på en ekologisk gris från närbelägen gård så kan det låta riktigt exklusivt när man beskriver rätten i menyn.
Oavsett så tycker jag det låter som ett jättefint och mysigt upplägg :)
Lycka till!