• Äldre 2 apr 09:43
  5454 visningar
  5 svar
  5
  5454

  Blommor från Ica Maxi?

  Hej! Efter en himlans diskussion på facebook om att Ica Maxi börjar med blomsterarrangemang såsom brudbuketter bland annat så blev jag nyfiken på vad ni här på BT tycker om detta?

  Bra? Dåligt? Varför tycker ni så? Diskutera gärna, men håll det trevligt :)

  Jag tänker att för en som inte vill lägga större summor hos en blomsteraffär är detta kanske ett bra alternativ. Men tråkigt samtidigt att fler butiker försvinner.

  Tycker det är lite samma sak som med Ica:s bageri & beställa bröllopstårta där?

  :) 

 • Svar på tråden Blommor från Ica Maxi?
 • Äldre 2 apr 09:46
  #1

  För mig känns det bara skumt att beställa sånt på mataffären.
  Men å andra sidan är det bra att det blir lite mer konkurrens på marknaden (både med blommor och tårtor) dock får det ju inte gå så långt att hantverkskunnandet försvinner, och jag undrar hur många ICA MAXI som verkligen har flera utbildade florister knutna till sig... 

 • Äldre 2 apr 09:55
  #2

  Jag skulle nog inte heller beställa därifrån, jag tror säkert att man får mer hjälp, förståelse & sånt i en riktig blomsteraffär- mer service. Men jag VET ju inte det såklart^^
  Man hoppas ju såklart att det är riktiga florister. Här på Ica hade de ett samarbete med ett blomsterföretag som gör blommorna till Ica. Undrar hur det är på övriga Icabutiker, om de har "krav" att de är florister? Jag tycker att det borde vara så. Bagarna i Maxis bagerier är väl bagare? 

  Kunnig personal är ju förstås viktig :) 

 • Äldre 2 apr 10:02
  #3

  Jag känner några som jobbar på ett Ica Maxi-bageri och som halkade in där som så många andra i snabbköpsbranchen... Man söker jobb "vilket jobb som helst" och brukar oftast då få börja med att sitta i kassan.
  Sen behövdes lite hjälp på kolonialavdelningen (eller någon annan avdelning, så man lär sig den) och så behöver dom någon som kan fronta och sköta lite uppackning vid brödet, och så var någon annan i bageriet sjuk så man får hoppa in och hjälpa till med enklare saker... osv...
  Så nej jag tror inte att alla är bagare som jobbar där, även om det väl är tanken att dom ska vara utbildade.
  Men sen är det ju skillnad på bagare och konditor också i och för sig :)  

 • Äldre 17 apr 15:56
  #4

  Precis som i andra yrkesgrupper så varierar självklart hantverksnivån från florist till florist. Att personen i fråga är utbildad är inte en garanti för att de gör ett bra jobb tyvärr.


   


  Om ni vill veta hur ICA MAXI ser på det hela så svarade de på frågor kring detta:


  www.fairyofinspiration.se/svar-fran-ica-maxi-angaende-begravningsbinderier/

 • Äldre 9 mar 22:04
  #5

  Man får nästan alltid vad man betalar för! Och en och samma sorts blomma, med samma kvalitet, samma storlek, vid samma tidpunkt kostar i sig lika mycket oavsett vilken butik det gäller. En duktig florist kan, oavsett butik, skapa hantverksmässiga underverk i så gott som alla prisklasser, men en råvara likt standardsortimentet på livsmedelsbutikerna kan aldrig få samma lyster och elegans som en blomma av högsta kvalitet från de bästa odlarna. Och specialiserade blomsterbutiker med riktigt skickliga florister har garanterat ett bättre öga för detaljerna och kvaliteterna som gör skillnad för livets viktigaste tillfällen.

Svar på tråden Blommor från Ica Maxi?
Logga in
Bli medlem