• Äldre 2 Mar 08:09
    4886 visningar
    8 svar
    8
    4886

    Någon med förlovnings/vigselring i silver?

    Hur har den hållt sig? Väljer mellan ring i vitguld eller silver. Priset är inte avgörande utan att det finns så många fina silverringar som jag kan tänka mig, speciellt från Schelins. Hur tänker ni kring detta?

  • Svar på tråden Någon med förlovnings/vigselring i silver?
  • Äldre 2 Mar 08:41
    #1

    Hej! Vi har förlovningsringar i silver och de är jättefina. Min är från Schalins och har hållit jättebra. En del säger att man inte ska ha förlovnings/vigselringar i silver men jag förstår inte varför. Dessutom har vi även köpt vigselringar i silver och dessa är vintage från 1920-talet. och jag tänker att om de är så fina (som nya) och ändå har hållit ett helt äktenskap och liv så kommer de också att hålla hela vårt liv också :) 

    Så om du tycker silver är fint - kör på det :)  

  • Alylly­ra
    Äldre 2 Mar 08:59
    #2

    Vi hade förlovningsringar i silver från Schalins som bytte mot andra ringar vid vigseln. Jag tyckte att den blev väldigt repig under det året jag hade den. Jag hade den visserligen nästan jämt, tog bara av den vid tex bak och träning, men även om jag hade varit försiktigare så hade den ju blivit repig om jag hade haft den hela livet..

  • Äldre 2 Mar 09:57
    #3

    Både guld och silver blir ju repigt, men jag är inte så insatt i vilket som blir repigast. Däremot ändrar ju vitguld färg med tiden, så pga det kan silver ha en fördel, även om även silver kan ändra utseende och behöva putsas.


     


    Jag har förlovningsring i rödguld och vigselring i silver. Känns som att det är lite "tabu" att välja silver för en livslång ring, men jag hoppas att den ska hålla sig fin, annars får den helt enkelt putsas och fixas med jämna mellanrum. Har bara haft den i tio månader nu, men den är fortfarande jättefin. Har struktur/mönster i min ring, så man ser inte om den blivit repig, medan förlovningsringen i rödguld snabbt blivit sliten så som guld ofta blir, men det stör mig inte Glad Jag älskar kombinationen av rödguld och silver (alternativt vitguld), tycker det blir så snyggt!

  • Äldre 2 Mar 11:08
    #4

    Vi har förlovningsringar i silver, de är väldigt repiga. Då har vi ändå inga tugga jobb som kan förstöra. :/



    (min förlovningsring till vänster och min blivande vigselring till höger, kommer dock bara ha vigselringen efter bröllopet)



     
  • Camill­aForsg­ren
    Äldre 2 Mar 13:58
    #5

    Jag har förlovningsring i silver och min vigselring kommer också vara i silver.
    Visst har den blivit lite repig, men jag tycker personligen bara att det är lite charmigt att man kan se att den har suttit på fingret ett tag. Tar bara av mig den vid läggdags och om jag ska göra något som kan bli geggigt. 



    Såhär såg ringen ut när jag precis fått den och pga den slipning som den har så syns bara reporna om man kollar noggrannt. 

    Jag personligen förespråkar alltså silver.
     
  • Äldre 2 Mar 15:46
    #6

    Vi har också förlovningsringar i silver och min vigselring kommer också att vara i silver. Vad jag har förstått är silver och guld ungefär lika hårda material (åtminstone enligt Wikipedia, haha, där både silver och guld har hårdhet 2,5 på Mohs hårdhetsskala) så både och repar sig ungefär lika snabbt och mycket, vill man ha något hållbarare rekommenderas palladium eller platina men då stiger ju prisklassen ganska rejält också...

    Själv föredrar jag att min ring inte kostar en förmögenhet så att jag kan ha på den när jag vill utan att behöva vara överdrivet orolig för att den ska repas lite. Men ifall ditt val stod mellan silver och vitguld och du hade hittat flera snygga silverringar skulle jag nog köra på det Glad

  • Äldre 2 Mar 19:10
    #7

    Både min å min blivande man har silver i våra förlovningsringar. Som alla andra skrivit så är det klart att det finns lite repor på dem. Vi har haft våra i snart 7 år och de är lika fina än. Förutom lite ytliga repor. 
    Sambon kommer helt byta ut sin ring vid vigsel ( 14/6 )  då den är äggformad pga en smärre olycka på jobbet. En tjur klämde hans hand. Även vigselringarna kommer vara i silver! Vi älskar silver!

    Kör på en silverring om du fastnat för det. Det är du som ska bara den, ingen annan. :)

  • Rockab­illy
    Äldre 3 Mar 18:31
    #8

    Vi har silver, dels för att vi tycker att det är finare och för att det är betydligt billigare än t. ex. vitguld. Förlovningsringarna har vi haft i tre år och visst är det lite ytliga repor på dem, och visst blir de lite "gråa" men med en silverputsduk blir de blanka och fina igen. 

    Min vigselring är också i silver, men nu har jag bara haft den i tre dagar så den är i väldigt fint skick. Alla ringarna är från Schalins, vi valde våra ur Stjärnfall-serien fast tog dem i silver istället för rött guld. 

Svar på tråden Någon med förlovnings/vigselring i silver?