• Äldre 27 Feb 16:21
  4820 visningar
  2 svar
  2
  4820

  skabb??vägglös vad ??

  Hej, mitt liv suger just nu. Började att det kliade på min 1 års gammla tatuering, utan några prickar. Under denna tid tog jag Arthrotec mot inflamation, dagen efter piller och färgade håret rätt mycket inan det. Sedan fick jag 2 små röda pricka på benet, finnliknande. Har nu fått små röda prickar lite här och var, mest på benen, lite på armar å kliar lite här och var då och då. Körde tenutex behandling 2 gr och tvättade hela min garderob å vädrat sängen. Har fortfarande inte sovit i den, dock hos min kille. Han har ej fått prickar men har behandlat sig ändå. Jag gråter, jag är så less på detta. Haft skabb en gång tidigare. Det är de värsta djuret som finns i hela världen. Känslan av att vilja ta livet av mig är välidgt hög. Jag orkar inte mer. Haft detta i 1 vecka. kan ej jobba för de kanske smittar. Inte hittat några vägglöss symptom såsom svarta prickar eller blodfläckar. Fått alergi tabletter och salva men det hjälper inte. Snälla någon som varit med om desama, lite pepp ord ? nån som blivit av med skabb fast fortfarande fick prickar efter, kan jag vara lugn eller ?? Försöker söka hudspecialist osv. Ingen kan typ ta emot om de inte e cancer.  HJÄLP MIG, jag vill inte leva längre. Helt ärligt skulle det vara skönt att sommna in. 

 • Svar på tråden skabb??vägglös vad ??
 • Äldre 27 Feb 17:04
  #1

  Har du varit hos vanlig husläkare? De bör kunna ställa diagnos om det är skabb (det är inte speciellt ovanligt med skabb).

  Kanske du har torr hud, en torr hud kliar väldigt lätt och små röda prickar kan uppstå.

  Om du tror ni har vägglöss är det väl bäst att ringa typ Anticimex eller nån annan som kan ta kål på ohyra?

  Jag citerar 1177.se, om skabb:
  "Om man misstänker att man har skabb ska man kontakta vårdcentralen. Det ska man också göra om man har behandlat sig med Tenutex och det fortfarande kliar efter tre veckor."

 • Äldre 27 Feb 19:28
  #2

  Kliar det? Jag fick medaljonsjukan för något år sedan, och det låter lite som det du beskriver men det kliade inte direkt. Här kan du läsa mer och se bilder: www.internetmedicin.se/page.aspx
  Är det samma som du har fått så går det över av sig själv efter en tid.

  Vad det än är så hoppas jag att det går över för din del snart!


Svar på tråden skabb??vägglös vad ??
Logga in
Bli medlem