• Äldre 22 Jan 11:25
    2443 visningar
    6 svar
    6
    2443

    Tårtbuffé

    Vi tänkte ha en tårtbuffé istället för en bröllopstårta, är det någon annan som haft det? Har ni tips på vilken sorts tårtor man kan ha och hur man serverar dem snyggt? Eftersom vi kommer ha gäster som är veganer, gluten och laktosintolleranta, olika allergier etc så känns det bra att ha en tårtbuffé så det finns något för alla :)

  • Svar på tråden Tårtbuffé
  • Maj12
    Äldre 23 Jan 20:01
    #1

    Det har vi också tänkt , så hoppas verkligen någon kan ge några bra tips.

  • Äldre 23 Jan 20:19
    #2

    Jag har inte haft det själv, men en bra sak är att se till att märka ut tårtorna ordentlig och att skära upp bitar på förhand.
    Många vill ha en liten bit av alla tårtor. Så det går oftast mer om man gör så...
    Och om man då har skurit upp tunna bitar så brukar det hjälpa till så att ingen tar 5 fullstora bitar (en av varje tårta typ) och så blir 4 pers utan tårta eller får äta av någon som dom inte alls var sugna på...
    Som i all buffé så är det bra om man har olika höjder vid serveringsbordet.
    Ta någon form av lådor (drickabackar exempelvis) och ställ längst bak mot väggen. Täck allt med en duk (lakan kanske) och ställ sen hälften bak på den högre höjden och hälften på bordet... 

  • Äldre 24 Jan 12:14
    #3
    Chicita skrev 2014-01-23 20:19:39 följande:
    Jag har inte haft det själv, men en bra sak är att se till att märka ut tårtorna ordentlig och att skära upp bitar på förhand.
    Många vill ha en liten bit av alla tårtor. Så det går oftast mer om man gör så...
    Och om man då har skurit upp tunna bitar så brukar det hjälpa till så att ingen tar 5 fullstora bitar (en av varje tårta typ) och så blir 4 pers utan tårta eller får äta av någon som dom inte alls var sugna på...
    Som i all buffé så är det bra om man har olika höjder vid serveringsbordet.
    Ta någon form av lådor (drickabackar exempelvis) och ställ längst bak mot väggen. Täck allt med en duk (lakan kanske) och ställ sen hälften bak på den högre höjden och hälften på bordet... 
    Vilka bra tips, tack!
  • Sofie R
    Äldre 25 Jan 07:30
    #4

    Vi har tänkt servera vår tårta på stubbar i olika höjder. Det måste ju funka även om tårtorna inte är lika. :) men det beror ju helt klart på resten av temat, om det passar med björkstubbar på fikabordet. :)

  • Äldre 25 Jan 19:43
    #5

    Vi ska ha tårtbuffé. Bakom bordet kan man dekorera fint. Med t.ex. Ballonger eller annat. Se till att du inte har en ful vägg där. En snygg duk är jätteviktigt! Beroende på ditt färgtema och stil kan du lägga ner lite tanke på faten. Olika sorter, olika färger och olika höjd. Inramade innehållsförteckningar bredvid tårtorna så att folk vet vad de tar och då inte tar smaker de inte gillar. Man kan låta tårtorna stå framme som de är och låta de skäras upp strax innan folk får ta för sig. Mindre bitar, den som vill ha mer kan ta två bitar. Ni behöver inte låta allt stå framme heller, ni kan byta ut fat mot nytt så fortsätter det se fräscht ut. Då behöver inte vara tråkigt för för gäst nr 87 när den personen kommer på tur.

  • Äldre 3 Feb 13:50
    #6
    Sofie R skrev 2014-01-25 07:30:35 följande:
    Vi har tänkt servera vår tårta på stubbar i olika höjder. Det måste ju funka även om tårtorna inte är lika. :) men det beror ju helt klart på resten av temat, om det passar med björkstubbar på fikabordet. :)
    Stubbar har jag också tänkt på, tror de skulle passa för vi har festen i en loge på landet.
    Fru B skrev 2014-01-25 19:43:30 följande:
    Vi ska ha tårtbuffé. Bakom bordet kan man dekorera fint. Med t.ex. Ballonger eller annat. Se till att du inte har en ful vägg där. En snygg duk är jätteviktigt! Beroende på ditt färgtema och stil kan du lägga ner lite tanke på faten. Olika sorter, olika färger och olika höjd. Inramade innehållsförteckningar bredvid tårtorna så att folk vet vad de tar och då inte tar smaker de inte gillar. Man kan låta tårtorna stå framme som de är och låta de skäras upp strax innan folk får ta för sig. Mindre bitar, den som vill ha mer kan ta två bitar. Ni behöver inte låta allt stå framme heller, ni kan byta ut fat mot nytt så fortsätter det se fräscht ut. Då behöver inte vara tråkigt för för gäst nr 87 när den personen kommer på tur.
     Tack för tips, vi ska ha runt 90 gäster så det är bra att tänka på!
Svar på tråden Tårtbuffé