• Isasa

    Borgerlig vigsel, ingen utgång i vårat fall?

    Vi har velat och grubblat framoch tillbaka och nu lutar det åt ett borgerligt bröllop. Vi vill viga oss i samma lokal som festen sedan hålls i. För att minska "åka fram och tillbaka"-ndet ;) När vi pratar om hur man kan framföra en sådan vigselakt så är vi överrens om att vi ull ha vår egen prägel och en ganska personlig akt. Kanske ha runda bord uppställda invid en "gång" som gästerna kan sitta vid redan under vigseln. Samma bordsuppställning kanske fortsätter råda efteråt då vi bjuder på bröllopsfika. Då ska vi alltså (fantiserar vi om, just nu, bör tilläggas) att våra gäster slagit sig ner och vi glider in mellan alla borden på en förberedd "gång". Men efteråt...? Går man ut igen för att komma tillbaka in efter någon minut? Vi ska ju fortsätta mottagningen i samma lokal så det blir ju inte naturligt att emotta gratulationer utomhus.... Eller stannar man bara kvar framför vigselförrättaren och så får denne liksom tala om att det är fritt fram att ta kort/gratulera brudparet?

  • Svar på tråden Borgerlig vigsel, ingen utgång i vårat fall?
  • Chicita

    Vad känns mest naturligt för er? 
    Gör så...
    Glad 

    Det finns ingen direkt manual för det där.

    Men när ni är gifta och det är klart så kan ni ju vända er mot gästerna och så börjar en speciell låt spelas, så att det liksom blir ett litet "avslut" i alla fall  

  • CoG

    Om ni vill kan ni absolut tåga ut samma väg ni kom och vänta en stund innan ni kommer tillbaka och tar emot gratualtionerna.

  • PimPim83

    Vi vigdes borgerligt i samma lokal där vi sedan hade vår bröllopsmiddag. Det var en herrgård och vi hade tillgång till tre våningar. Vi hade vigseln i ett rum på andra våning och efter utgången gick maken och jag upp till våning 3 medan gästerna gick ner till våning 1. Efter en stund gick vi också ner till våning 1 där det blev gratulationer, mingel och fördrink. Efteråt gick vi tillbaka till våning 2 för middagen.

    Hur är er lokal upplagd? Har ni "bara" tillgång till ett rum?
    Annars tycker jag att förslaget om att ni står kvar och vigselförrättaren säger att det är fritt fram förgratulationer låter bra.


  • Isasa

    Vi har bara tillgång till ett rum. Tycker det låter bättre kanske, att vi står kvar och tar emot gratulationerna på plats... Kanske? Svårt det där!

Svar på tråden Borgerlig vigsel, ingen utgång i vårat fall?