• Behöver tips och hjälp på dekorationer vid vigsel: Blomsterbåge, matta etc?

  Lör 14 sep 2013 15:03 Läst 2632 gånger Totalt 1 svar
  Lör 14 sep 2013 15:03

  Hejsan.

  Vi ska gifta oss i Slottsbiografen i Uppsala, en gammal fin lokal, om än lite brun (bild www.humanioradagarna.se/wp-content/uploads/2011/03/Intervju-med-Nils-Bingefors.jpg). Jag vill piffa till den lite inför vigseln, som kommer vara borglig men ändå 'pampig'. 

  T ex är min mamma duktig på blommor och har arrangerat blommor till flera bröllop. Vi har dock aldrig gjort blomsterbågar förut och är lite fundersamma på vad man kan hitta stommen till sådana som man kan dekorera själv?

  Vidare skulle jag vilja ha en vit matta i mittgången där vi går in (stolarna kunde tas bort). Och sen skulle jag vilja smycka ut med lite vita band och rosetter samt fler blommor. Har ni några andra tips som skulle passa in? 

  Hoppas på svar och tips, allt är välkommet. =) 

  (gifter mig inte förns nästa sommar så det är lugnt med tid)
   

 • Mån 16 sep 2013 12:08 #1

  Blomsterbågar (stommar) kan du ju använda dom där från typ Claes Olsson, Jula mm till. 
  Tror det heter trädgårdsbåge eller rosenstöd i deras kataloger (och du kan hitta det under trädgårdssektionen).

  Vit matta... Tja du kan ju sy ihop lakan exempelvis. 
  Varför inte använda Ikeas "knoppa" (19:- styck om dom inte höjt priset) och vika dom dubbelt på längden för att få en lite kraftigare "matta". Bredden borde ändå räcka.

  Om du vill sätta band mellan bänkraderna så kan du få nej från de som äger lokalen, pga brandsäkerheten då man inte får blockera gångarna på så sätt. Men du kan ju alltid sätta rosetter vid varje bänkrad med någon blomma.

  Vill ni ljusa upp ytterligare så kan ni klippa lakan i remsor (från långsida till långsida, 3-4 per lakan) och drapera över stolarna så att det täcker ryggstöden och sätena.
  Sicksacka gärna kanterna så att gästerna slipper långa trådar på sina kläder sen Flört
   

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll