• izredam

    Strumpbyxor och bolero - HJÄLP!

    Vi planerar bröllop den 21/12 och nu letar jag efter en bolero eller liknande att ha över klänningen.

    Klänningen ser ut såhär:



    Till den kommer det troligtvis att bli vita converse (det kan ni tycka vad ni vill om, men jag tänker inte klä ut mig på vårt bröllop). Så vad har jag över den här?

    Sen funderar jag på strumpbyxor, det är ju mitt i vintern så något måste jag ju ha på benen? Men jag har ALDRIG klänning annars så jag kan verkligen inte sånt här, vart köper jag strumpbyxor som inte kommer gå sönder efter en kvart? Jag är inte världens mest försiktiga människa så de behöver tåla så mycket som möjligt!
  • Svar på tråden Strumpbyxor och bolero - HJÄLP!
  • amerika

    Bolero finns så många olika ställen och det breor oxå på om du vill ha en i spets eller något annat material? Jag är nog inte rätt person att hjälpa dig med det.

    Strumpbyxor däremot, brukar jag köpa på Twilfit. Men jag skulle köpa några olika och prova innan så de är rätt storlek för ibland är strumpbyxor helt åt skogen storleksmässigt!

  • izredam

    Funderar på om det blir för "gulligt" med spets... Men jag vet inte vad jag kommer ha för jacka till (ute alltså), ska köpa en ny i vitt eller någon ljus färg, så den kanske kan tuffa till det lite. Men jag vill inte ha någon som typ den här http://www.bridaloutlet.se/accessoarer/bolerojackor/bolerojacka-lang-arm för det tycker jag  inte alls är snyggt...

    Ska kolla twilfit för strumpbyxor. Tänkte ha klänning någon gång i skolan så får jag lite vana, och då kan jag ju provanvända strumpbyxor så jag vet att de sitter bra :)

  • amerika

    Om du ska ha converse med skaft så kan du ju faktiskt använda tights oxå eftersom de ändå ska stoppas ner i skorna...

  • izredam

    Det är sant, vet inte om det gör någon större skillnad mer än att det kanske är skönare med strumpor? Tungan ute

  • Chicita

    Jag skulle ha kört på ett par stickade strumpbyxor faktiskt och inte nylonstrumpor Glad
    Det är snyggt till converse och det blir inte så där sockersött och gulligt till klänningen heller (inte för att alla nylonstrumpor är det men ni förstår förhoppningsvis vad jag menar Flört)
    Jag tror att jag hade valt ett par ljusgrå dessutom...

    Boléro... Tja jag skulle antingen kört en midjekort jacka, lite MC-modell om jag kunde hitta någon. Eller annars en sjal. Kanske en paschminasjal som man ju kan ha nytta av som halsduk sen Glad 
    Men jag tror inte att jag skulle valt en boléro.
    Som du säger - spets ovanpå den där kan bli lite för gulligt, och om det inte är samma spets så kan det också se lite konstigt ut. Och då är ju nästan det andra valet den typ som du inte ville ha. I alla fall om du vill ha något som täcker ärmarna lite...

    Bara några förslag på lite annorlunda jackor som skulle kunna passa (bryta av)
    http://www.hm.com/se/product/16940?article=16940-A

    http://webshop.clarks.nu/index.php?route=product/product&product_id=1557 

    http://www.kappahl.se/article/jacka_423780
    (finns dock bara kvar i vissa butiker, inte på webben)

     

  • SofiaMagdalena
    izredam skrev 2013-08-26 22:02:11 följande:
    Det är sant, vet inte om det gör någon större skillnad mer än att det kanske är skönare med strumpor? Tungan ute
    Absolut! Köp tjocka tights och kör på ett par varma strumpor gärna i ull om du får plats med det i skorna, det är nästan alltid skönare!.

    Jag har bara klänning och brukar köpa hms 100denier som är lite blanka, supersköna!, sitter uppe hela dagen och håller en varm dock är det vanliga strumpbyxor men jag brukar köra på strumpor över på vintern.

    Annar har lindex och åhlens mycket att välja på.

    Supersöt klänning måste jag säga!
     
  • Clariza

    Ska boleron vara vit eller vill du ha någon annan färg? 

    Hittade några stycken på den här sidan. http://www.bubbleroom.se/sv/kvinna/boleros?tm=54&gclid=CMTrw932m7kCFcR8cAodF0IA0w 

    Här finns en på lindex också http://www.lindex.com/se/6505233/bolero 

    Här fanns också fler olika: http://www.lightinthebox.com/sv/c/brollops-sjalar_1977?currency=SEK&litb_from=paid_adwords_search&adword_mt=e&adword_ct=20616399976&adword_kw=bolero&adword_pos=1t3&adword_pl=&adword_net=g&adword_tar=&gclid=CLrrqpD5m7kCFbB4cAodaTcAtw 

     

  • Plättis
    izredam skrev 2013-08-26 21:51:30 följande:
    Ska kolla twilfit för strumpbyxor. Tänkte ha klänning någon gång i skolan så får jag lite vana, och då kan jag ju provanvända strumpbyxor så jag vet att de sitter bra :)
    Pierre Robert har fantastiskt bra strumpbyxor, både tunnare varianter och stickade. Jag har sönder mina vanliga på tre sekunder (rekordet sattes idag, jag hade bråttom på med skorna...) men de här är superfina, supersköna och hållbara. De finns att köpa i vanliga mataffärer, vilket är helt galet praktiskt. I min stad är det lättast att hitta dem på Coop Forum, men de finns i andra butiker också. 
    Tror det kan bli galet snyggt med vita Converse till! Jag brukar kombinera söta klänningar med en kortare jeansjacka, men i december kanske det är lite opraktiskt. En kort stickad tröja kanske? En finare kofta? Man klarar sig ju i bara ärmarna inomhus, men det är nog skönt att ha en "bröllopströja" som man kan använda senare också. 

    Så länge du är bekväm i dina kläder spelar det ingen roll vad du har på dig, gift blir man ju ändå Skrattande 
  • izredam

    Får se vad som kommer ut i butik nu när hösten och vintern närmar sig - tröjor och sådär lär ju bli lättare att hitta längre fram.

    Ska prova pierre robert också, är ju inga jättepengar för ett par strumpbyxor extra liksom :)

Svar på tråden Strumpbyxor och bolero - HJÄLP!