• Anette­e
    Äldre 31 Jul 13:17
    12039 visningar
    5 svar
    5
    12039

    Hur mycket läsk/snacks ska man köpa?

    När vi gifter oss blir vi 70 gäster som ska äta middag. Det serveras en fin trerätters-middag och jag undrar hur mycket vin/läsk/öl man ska köpa för 70 personer? Av 70 personer är det kanske 60 som kommer att dricka sprit. Samma med chips och snacks, hur mycket behöver man?

    Ni som också ska ha stort bröllop eller ni som haft bröllop, hur mycket har ni köpt och hur mycket gick åt? :)

    Tack på förhand! 

  • Svar på tråden Hur mycket läsk/snacks ska man köpa?
  • tisa
    Äldre 31 Jul 16:09
    #1

    Jag serverade på ett bröllop för 85 gäster i våras och det gick åt 12 flaskor á 1,5 liter läsk (under hela middagen/kvällen), mest coca-cola men många gäster frågade efter ramlösa/annat än läsk, vilket inte fanns. Även om de flesta gästerna drack alkohol var det inte i så oerhörda mängder som brudparet räknat med (det blev sju boxar över eller liknande) och de alkoholfria alternativen var lite eftersatta.. Det är alltid så att alkoholen inte får ta slut men alkoholfritt är konstigt nog en lågprioriterad post.. Jaja, iallafall så köp minst 12 flaskor till 70 personer och ha karaffer med vanligt vatten också. Runt 12-snåret tog läsken slut och det blev vatten som komplement resten av natten :)

    Sen gick det inte åt så mycket chips och salta pinnar som man kan tro. Det gick max 2 påsar chips, 2 påsar ostbågar, en uppsättning salta pinnar och lite godis. Brudparet hade köpt mycket mer men vi fick slänga en del. Sen skadar det inte att köpa för mycket men just snacks var gästerna inte så intresserade av, mest barnen såklart. Det som uppskattades var att vi satte ut lite nattamat som blivit över från buffén vid 12-tiden, pajbitar och sånt enkelt att äta utan tallrik och bestick.

    Lycka till!

  • Anette­e
    Äldre 2 Aug 07:44
    #2

    Tack så mycket för hjälpen! :)

  • Äldre 2 Aug 08:59
    #3

    Vi hade vårt bröllop i lördags och vi hade "bara" 45 gäster. Vi hade köpt 12 flaskor, som var 1,5 liter i varje, läsk och 18 flaskor kolsyrat vatten, 1,5 i varje. De flesta drack alkohol på festen men dagen var mycket varm och solig så de flesta drack vatten och läsk också. När vi räknade ihop saker dagen efter såg vi att vi hade inga flaskor med vatten kvar och 2 flaskor läsk kvar.

    Det beror alltså mycket på hur vädret är.

  • Anette­e
    Äldre 3 Aug 09:48
    #4

    Grattis i efterskott och tack för hjälpen :) Vi börjar få ett hum om hur mycket vi behöver. Hade ni drinkar också? 

  • Äldre 3 Aug 10:31
    #5

    Tack så mycket.Vi bjöd på bubbel till brudskålen, rött och vitt vin och öl samt bål. Det var fri bar och vi skippade drinkar och avec p.g.a. att vi inte ville ha starksprit på vår fest för att min mans föräldrar är skilda men har en historia av att bråka med varandra, helst när starksprit är inblandat. Vi ville minska risken att de skulle bli allt för fulla och börja bråka.Vi hade självklart karaffer med vanligt vatten framme hela tiden som vi fyllde på.När det gällde snacks så hade vi köpt 4 påsar chips, á 200 g, 2 stora förpackningar salta pinnar, 10 påsar micropopcorn. Chips och popcorn var slut men det fanns lite pinna kvar.   

Svar på tråden Hur mycket läsk/snacks ska man köpa?