• 201402­22
    Äldre 27 Jul 11:05
    2311 visningar
    5 svar
    5
    2311

    Någon som haft festen på slott/herrgård?

    Vi vill gärna ha våran bröllopsfest på slott eller herrgård. Vi önskar nu Era erfarenheter om detta.Vad var kuvertpriset på? Vad ingick i det? Var maten god?Hur var bemötandet?     Kostade det extra att hyra herrgård/slott? Eller var det inbakat i kuvertpriset?Var är födelen med att ha fest på slott/herrgård? Och nackdelen ?Tack för hjälpen!    

  • Svar på tråden Någon som haft festen på slott/herrgård?
  • Äldre 31 Jul 20:23
    #1

    Hej

    Vi ska ha vårat bröllop på en herrgård, närmare bestämt på Hällsnäs. Vi gifter oss den 17/8 så då kan jag återkomma med med åsikter men kan ändå dela med mig av mina erfarenheter så här långt. Vi betalar 1295 per person exklusive dryck och då ingår brudskål med mousserande vin, trerätters middag, bröllopstårta, allt som behövs till dukningen, blomsterarrangemang i brudens färger, kaffe, snacks och liknade under kvällen. I kurvertavgifter ingår all personal som behövs och det kostar inget extra för oss att hyra herrgården. Vi väljer att ha vigsel på plats och det kostar 4000 kronor extra.

    Fördelar:


    De har stor vana av ha bröllop, de har cirka 30 stycken per år.  Det mesta ingår och vi behöver inte hjälpa till med något alls Det finns övernattningsmöjligheter för gästerna Väldigt bra bemötande, vi har fått snabba svar på våra mail och även varit där två gånger 
    Nackdelar:
    Det är dyrt med helhetslösningar Det kan tillkomma en del extra utgifter, såsom för vigseln, stolsöverdrag och likande 
  • Äldre 1 Aug 10:33
    #2

    Hej! Vi hade bröllopsfesten på Sävargården (Herrgård i Umeå) och vi kunde inte ha valt bättre plats!


    Bemötandet var väldigt proffsigt och vi fick precis som vi ville ha det. I kuvertpriset ingick allt (lokal,brudskål, snittar, trerätters mat med tillhörande dryck, personal, städning, all utrustning och dukning, tecknisk utrustning). Mat och dryck per person låg under tusenlappen och då var det ändå tv kocken Fredric Anderson som gjorde maten. Många gäster har i efterhand sagt att det var det godaste de ätit på länge. Vi hade betalbar. Sävargården har fler salar men eftersom vi var ett större sällskap (70-80 pers) så tog de inte in andra bröllop den dagen utan satsade allt på oss. Det var otroligt smidigt att få en offert där allt ingick så att det inte tillkom en massa överraskande kostnader. Vi fick ha lokalen till 02,00 vilket var perfekt för oss. Jag har faktiskt inget att klaga på. Enda hotet mot kvällen var att det kunde blivit för varmt så vi hade bett personalen ha öppet alla fönster och vädra innan gästerna anlämde. Men vi hade så otroligt tur med vädret, sol/moln hela dagen och sedan när vi kom in i salen så började det mulna på och regna så det blev et skönt innomhusklimat.


     


     

  • 201402­22
    Äldre 9 Sep 22:38
    #3

    Puffar liteFlört

  • Sarakp­unktse
    Äldre 30 Sep 23:44
    #4

    Puffar och sparar

  • julibr­öllop1
    Äldre 1 Nov 16:44
    #5

    Oftast har de väl helhetslösnkngar o det är ju bra om man har råd. Vi kollar på Nääs slott utanför Göteborg. Någon som hört något om det?

Svar på tråden Någon som haft festen på slott/herrgård?