• Menscykel

  Fre 28 jun 2013 16:02 Läst 2564 gånger Totalt 4 svar
  Anonym (Mensa­n)
  Visa endast
  Fre 28 jun 2013 16:02

  Har tidigare inte brytt mig så mkt om detta (så länge mensen kommit regelbundet) men nu när man ska gifta sig och planerar att starta bebisverkstad och därmed vill hålla koll på ägglossning osv...

  När räknar ni som första mensdag? Jag räknar ju från det att allra första dagen, då det knappt är blod men att det kommer på pappret när man torkar sig. Min "riktiga" mensblödning kommer oftast först andra eller tredje dagen och håller på ordentligt i kanske 3 max 4 dagar. Efter detta kommer ju det lite brunaktiga som varar i kanske 2 dagar. Allt som allt innebär detta att jag har en mensperiod på ca 7 dagar, men det blöder ju inte i 7 dagar. Förstår ni hur jag menar?

  Så frågan då...ska jag räkna dag 1 som den dagen då det verkligen blöder?

 • Anonym (Barnm­orskan­)
  Visa endast
  Sön 30 jun 2013 14:45 #1

  Räkna den dag du börjar blöda som dag 1. Du har alltid mens 14 dagar efter ägglossning, däremot kan tiden från mensen fram till ägglossning variera. Har du en regelbunden mens så kan du säkerligen räkna ut när du har ägglossning. Symtom på ägglossning kan dessutom vara en trådigare flytning samt lätt smärta över äggstockarna. Har du samliag 3-4 ggr/vecka så borde du pricka in din ägglosning och bli gravid inom några månader. Det är dock helt normalt att det kan ta upp mot ett år att bli gravid utan att något är "fel". Lycka till.    

 • Anonym (Tips)
  Visa endast
  Sön 30 jun 2013 18:29 #2

  Kan tipsa om en app till telefonen, "p tracker", den visar när du har ägglossning osv. tänkte så du slipper hålla det i huvudet och räkna och så.

 • Anonym (Ptrac­ker)
  Visa endast
  Sön 30 jun 2013 21:05 #3

  Tycker det är svårt att veta när jag ska sätta sista dagen på P tracker, eftersom jag har rätt många "bruna dagar" efter mensblödningen. Någon som vet vad som funkar bäst för att få P tracker att räkna rätt?
  Sorry om jag kapar tråden!  

 • Mån 1 jul 2013 09:15 #4

  Det har ingen praktisk betydelse när du sätter sista dagen för mensen i P tracker eftersom cykeln med ägglossning etc. alltid räknas på mensens första dag.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll