• hannijohanna

    Vad ger ni i morgongåva?

    Vad hittar ni på att ge bort i morgongåva? :)

  • Svar på tråden Vad ger ni i morgongåva?
  • imoen

    Jag ger manchettknappar som är graverade med vårt datum på den ena och en bild av en ljudvåg av min röst som säger "ja" på den andra. Finns en bild i pysseltråden :)

  • Chicita

    Vi gav inte varandra några morgongåvor.
    Dels tycker jag att det är en lite förlegad sed. Tanken med morgongåvan var ju att tjejen ska få något som hon kan försörja sig på ifall maken förskjuter henne eller dör. Som en liten garanti att hon inte skulle hamna på gatan om något hände eftersom hennes föräldrar nu inte längre behöver försörja henne. Flört

    Men mest av allt för att det kändes som att byta pengar. Och dom pengarna la vi hellre på själva middagen och festen  Glad
    Vi köpte hem lite gott till kvällen efter bröllopet istället och satt och myste i soffan och bara njöt av att vara herr och fru nu Solig

  • Josi

    Vi har sagt att vi inte ska köpa något dyrt utan bara en liten present att öppna på morgonen i hotell sängen :) Jag har köpt en korthållare med gravyr. Det står Din för evigt och vigsel datumet :)

  • Marione

    Min sambo ser till att försörja mig och våra barn under tiden som jag går min absoluta drömutbildning, vilket gör att jag vill göra ngt speciellt för honom. Han har valt att avstå från bröllopsresa så att jag ska få min vilja fram med en hel del inför bröllopet, bland annat min drömförlovningsring. Så jag tänker spara som en galning under året och ge honom en veckas bröllopsresa med bara sol och bad som han vill ha som morgongåva.

  • AnnSofieS

    Jag var hos en fotograf och tog bilder på mig själv, från ganska påklätt till naket. Vilken boost för självkänslan! Sen har jag gjort en fin fotobok av bilderna. 

    Min sambo är ingen som ger presenter så jag får inget (tror jag inte iallafall) 

  • annapia

    Beställde en vacker, enkel och stilren tavla med texten från en av "våra" låtar som dessutom kantorn spelade och sjöng under vigseln. Den hänger numera i sovrummet. Själv fick jag ett halsband med en ametist av maken.

  • hannijohanna

    Vilka fina saker ni hittar på! :) Tack för alla tips! :)

    Och ja...man behöver ju inte ge något om man inte känner för det :) Det viktiga är ju att man blir gifta :D 

  • CoG

    Jag har i omgångar sett flera som ger lättklädda kort på sig själv till sin blivande i present och jag har undrat över tanken med bilderna.
    I en annan tråd var det tydligen hemskt att fråga ngt sånt, det likställdes med att påstå att ngns brudklänning var ful.
    Men här kanske det går att fråga?

    Vad är tanken med såna bilder?

  • CoG

    Är det här kanske svaret jag sökt ang de lättklädda bilderna mannen ibland får som morgongåva?

    Tjejen ger bilder på sig själv för att visa "Titta, jag kan försörja mig på det här om du förskjuter mig eller dör".
    Nej, det var inte seriöst menat.
    Kanske får jag något annat bättre svar av någon annan än min blivande :)


    Chicita skrev 2013-06-20 21:30:01 följande:
    Tanken med morgongåvan var ju att tjejen ska få något som hon kan försörja sig på ifall maken förskjuter henne eller dör. Som en liten garanti att hon inte skulle hamna på gatan om något hände eftersom hennes föräldrar nu inte längre behöver försörja henne. Flört
  • Chicita
    CoG skrev 2013-06-22 14:05:09 följande:
    Är det här kanske svaret jag sökt ang de lättklädda bilderna mannen ibland får som morgongåva?

    Tjejen ger bilder på sig själv för att visa "Titta, jag kan försörja mig på det här om du förskjuter mig eller dör".
    Nej, det var inte seriöst menat.
    Kanske får jag något annat bättre svar av någon annan än min blivande :)
    hehe... nej det är väl inte tanken tror jag Flört

    Känslan jag får är att de tjejer som tar sådana bilder är ute efter en liten egotripp. 
    Genom att visa sin make vilken snygg och sexig brud han nu har gift sig med *typ*
    Jag kan inte riktigt förstå tanken bakom det faktiskt. Det är visst väldigt populärt och jag ser inte ner på dom som gör det. Det är helt upp till dom.
    Men jag vet tillräckligt för att inse att sådana bilder kan komma tillbaka och bita en i röven om killen inte är genomshysst. Det är nog inte lika kul om förhållandet tar slut och han blir lite hämdlysten och lägger ut bilderna på Facebook eller visar dom för kompisarna Förvånad
Svar på tråden Vad ger ni i morgongåva?