• Vicke01

    Du kan som grillat (kött)- hjälp!

    Jag undrar om man kan grilla fläskfilé en eller två dagar innan festen, förvara det i kylskåpet och sedan värma det för att återigen få den goda grillade smaken? Eller kommer köttet smaka grillat även om vi serverar det kallt (vi ska ha kall buffé för övrigt)?Om köttet behöver värmas, hur gör vi det på bästa sätt? Ungnen (vilken temp. och tid?) eller funkar det i mikron?Och när vi grillar fläskfilén, ska vi skära upp köttet i skivor innan vi grillar det (det ska marineras innan grillningen) eller är det bäst att grilla hela filén och skiva det sedan?      

  • Svar på tråden Du kan som grillat (kött)- hjälp!
  • Chicita

    Grilla hele filén, låt den vila ordentligt och skiva den först när den ska ätas. Om man skivar den för tidigt så blir den torr.
    Och det är också risk för att den blir torr om ni värmer den. Hellre kall, saftig och skuren i tunna skivor - än uppvärmd skosula.
    Kött smakar bara nygrillat om det är nygrillat. Men ni kan förstärka grillsmaken genom att tänka igenom valet av marinad, och eventuell glaze.
    Ni skulle också kunna pensla filén med lite bbq-sås innan ni skär upp det.

Svar på tråden Du kan som grillat (kött)- hjälp!