• Vigsel vid havet

  Tor 16 maj 2013 16:21 Läst 2143 gånger Totalt 2 svar
  Kristi­namalm­qvist
  Visa endast
  Tor 16 maj 2013 16:21

  Hej!

  Jag och min blivande gifter oss den 31 augusti 2013 , och oftast är ju augusti en lurig månad vad gäller vädret.
  Dessutom så ska vi gifta oss vid havet på klipporna. (borgerligt)

  Någon som har gift sig så och har lite tips att ge mig? 
  Var ska gästerna vara och kan man bara ställa fram stolar för dom att sitta mitt på stranden?

  Tack på förhand!
  /Blivande frugan 

 • Fixela­dy
  Visa endast
  Tor 16 maj 2013 23:22 #1

  Vi ska också gifta oss på en strand. Den 27 juli bär det av och då hoppas vi verkligen på fint väder! 

  Vi kommer låta våra gäster stå eftersom vigseln (också borglig) inte tar så jättelång tid (ca 20-25min), men man kan absolut ställa fram stolar. Och har ni inte tillräckligt med stolar så kan ni ju ställa fram stolarna längst fram så kan de som är "unga och starka" stå bakom dem.

  Eftersom vi inte kommer ha stolar så måste vi markera på något annat sätt hur alla ska stå. Kanske med blommor eller nått...

  Dock har jag lite huvudbry kring "oinbjudna" gäster. Eftersom att vi gifter oss på en strand under högsäsong så kommer det nästan garanterat finnas badande där så vi måste försöka göra så vi kan få vara så privata som möjligt.

  Nu kom jag inte med så mycket tips, hihi, men efter den 27 så delar jag mer än gärna med mig om hur vi gjorde =) 

 • Fre 17 maj 2013 08:08 #2

  Vi gifte oss på klipporna vid havet 17 juli 2010.  Vi hade ca 40 gäster, alla vid god vigör. Jag gjorde så att jag tog ut lite filtar och plädar och de som ville satte sig på klipporna resten var stående. Det blåste en del under våran vigsel så vigselförättaren bad alla komma nära så att de skulle höra ordentligt, det blev jätte mysigt och funkade fint. Mitt största problem var inte om alla skulle orka stå 20 minuter utan att alla skulle ta sig ut till klippan och tillbaka utan att halka, då vägen till vigsel platsen var lite ojämn och klippor kan vara hala. Det slutade med att jag gick ut till alla och talade om hur förhållandena var och att de skulle ta skor därefter. Många valde att ha klacklösa skor på vigseln och sedan byta. Jag själv hade förresten vita converse under vigseln och bytte sedan till klackskor på festen. Jag är övertygad om att det kommer att bli bra, det är ju du som känner dina gäster bäset och vet vad de klarar av.Lycka till!!  

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll