• Zandra­aa
    Äldre 11 Feb 20:58
    10178 visningar
    31 svar
    31
    10178

    Honnörsbordet. Skillda föräldrar

    Hur gör man då? Vill gärna ha med 2 iaf av extra föräldrarna :P men då får vi ta allihopa. Tyvärr kommer de nog bli en mindre. Så de kommer vara min mamma och hennes man, min pappa, sambons mamma och hennes man, sambons far och hans fru. Men hur man kan sätta dom allihopa vid bordet? Kan man sätta andra där också? Ska tärna och bestman också sitta där?

  • Svar på tråden Honnörsbordet. Skillda föräldrar
  • Grodpr­insens brud
    Äldre 11 Feb 21:38
    #1

    Vi har också rörigt.. Min mor och far har inte träffats på 25 år men ev kommer båda på bröllopet. Vad jag vet är båda singlar medan min blivandes föräldrar är gifta sedan 70-talet.. Lite speciellt alltså. Jag tror att vi skippar honnörsbord på traditionellt vis men jag vet inte alls hur det blir på slutet... 

    Jag tycker bordsplaceringen överlag är svårt, man vill hitta en perfekt balans. 


  • Äldre 11 Feb 21:44
    #2

    I vårt fall är mina föräldrar skilda och båda har nya respektive men sambons föräldrar är gifta. Vi kommer att sätta (från vänster till höger) "brudgummens mamma - "plastföräldern"  - brudens mamma - brudgum - brud - brudgums pappa - "platsföräldern" - brudens pappa". Varannan tjej, varannan kille med andra ord! 

    Vet inte riktigt om detta hjälpte dig, men jag förstår din situation och ville dela med mig av vad vi tillslut kom fram till :) 

     

  • Äldre 11 Feb 22:07
    #3

    Bästa platsen är inte alltid på honnörsbordet.

    Om ni ska ha E-bord så kan platserna närmast honnörsbordet på tungorna vara dom bästa platserna faktiskt. För då kan dom prata med er och andra vid honnören.

    Bara för att plantera en tanke utan att gå närmare in på själva placeringen Flört 

  • Äldre 11 Feb 22:11
    #4

    Vi har skilda föräldrar (mammas gamla, mammas nya, mammas gamlas nya, sambons pappas nya osv) men vi kör med traditionellt honnörsbord ändå. Min mamma sitter ju vid hans pappa och min pappa vid hans mamma, så det gör ju inget om våra föräldrar inte är tillsammans länge (alla går ändå ihop hyffsat). Respektive hamnar någonstas där vi tror dom har kul ändå. (Vi sätter dom vi helst vill umgås med närmast oss på tungan i mitten:) ) 

  • Äldre 11 Feb 22:22
    #5

    Det är jättefint att ha med bonusföräldrar vid honnörsföräldrar tycker jag, men en sak att tänka på tycker jag är att de "finaste" platserna är väl närmast brudparet? Jag tänker att om man placerar bonusföräldrar närmare brudparet än biologiska föräldrar så kanske man ska vara medveten om att någon kan ta illa upp. Såklart det finns specialfall som att man står närmre bonusföräldern än den biologiska föräldern etc men om inte tror jag man ska vara medveten om det i alla fall. Man måste ju anpassa bordsplaceringen till sina familjeförhållanden men jag skulle placera bonusföräldrarna längst ut på honnörsbordet. Då får de vara med utan att de "tar" bioföräldrarnas plats.

    TS: Mitt förslag är att ni utgår från "standardplaceringen" och så fyller ni på med bonusföräldrarna på utsidorna utifrån vilka ni tror kan trivas ihop.

    Brudgummens mor - brudens far - bruden - brudgummen - brudens mor - brudgummens far

    (fr vä till höger sett fr gästernas håll)

    Det blir ju ganska många vid bordet så det blir nog svårt att få med tärnorna vid bordet också. Ofta sitter brudföljet nära brudparet men inte vid honnörsbordet.

  • Äldre 11 Feb 23:22
    #6

    För dem av er som har skilda föräldrar som ej ses annars kan det vara värt att tänka på att föräldrarna sitter inte med varandra vid bordet utan paren bryts upp och placeras med varsin av den andra partens föräldrar. Dvs brudens mor med brudgummens far, brudgummens mor med brudens far - i traditionell placering. Ett skilt par har alltså minst 3 personer mellan sig. Bonusföräldrar blir ju lite klurigare men bör gå att lösa på kanterna, om man inte är rädd för ojämna antal.

  • Äldre 10 Mar 19:54
    #7

    Vi har skilda föräldrar båda två, och alla har nya utom sambons mamma, men vi har bara en far/mor-förälder kvar, så vi löser det nog så att alla "föräldrar" får sitta med vid honnörsbordet, och även då sambons morfar.


    Blir antagligen såhär


    Pappas fru - sambons morfar - svärmor - min far - bruden - brudgummen - min mor - svärfar - svärfars fru - mammas sambo


     


    Tar ni nån bonusförälder lär ni nog ta alla. Men annars kan man ju sätta "vem som helst" vid honnörsbordet, men det kan ju bli för långt helt enkelt.

  • PiaB
    Äldre 10 Mar 20:19
    #8

    Vi kommer att bli sex stycken vid hönnörsbordet. Vi fick problem eftersom min blivande mans föräldrar är döda. Men tillslut valde han sin äldsta bror med fru, som liksom får ta föräldrarnas plats där och då. Han tyckte det var svårt att välja bland sina fyra syskon, så då tog han den äldsta.
    Sedan sätter vi hans andra syskon och min bror närmaste oss på tungorna.
    Hur många man kan ha på honnören beror väl också på om man har U eller E bord och hur många gäster man har.Vi blir 37 om alla kommer så fler än sex käns mycket för oss


  • SofiaM­agdale­na
    Äldre 11 Mar 12:11
    #9

    Jag har också skilda föräldrar som har nya partners och halvsyskon. Vi har valt att hoppa över det klassiska honnörsbordet för det blir både lättare och smidigare om vi sitter själva och våra närmaste familjer sitter med folk som dem både trivs med och får möjligheten att lära känna nya personer. 

    sen kommer vi ha två stolar vid vårat bord så alla gäster kan sitta en stund hos oss och prata utan att man stör i ett annat samtal. 

  • afture­lding
    Äldre 11 Mar 12:25
    #10

    Vid vårat honörsbord sitter vi, mina två tärnor, sambons marshalk, mina föräldrar och sambons far + fru och hans mor. Svärmor har sambo, men det är inte säkert att han kommer. Och gör han det så får han stta på en tunga, eftersom att han inte tillhör familjen på samma sätt. Oerhört fel enligt etiketten, men det passar oss bäst. 

Svar på tråden Honnörsbordet. Skillda föräldrar