• Hur mycket ska man räkna till alkoholen?

    Fre 11 jan 2013 13:52 Läst 2312 gånger Totalt 4 svar
    Fre 11 jan 2013 13:52

    Vi kommer vara kring 65-70 gäster.
    Vill bjuda på allt, välkomstdrink, vin/cider till maten, fri bar osv...

    Ni som haft ca 65-70 gäster, hur mycket pengar spenderade ni på alkoholen? Ca givetvis :)
    Vi kommer köpa den i sverige :) 

  • Fre 11 jan 2013 16:15 #1

    Det finns en bra tabell på Systembolagets hemsida för dryck till middag.
    Sen är det ju bara att plussa på vad man tror kan gå åt till festen. (man brukar ju ha en hum om hur många vindrickare mm man har i sin omgivning). Hoppa över starksprit (drinkar) om ni inte har en bartender som står och serverar. För annars brukar det bli busgroggar efter ett tag då folk har druckit lite.
    Köper man på systemet så får man ju lämna tillbaka oöppnade förpackningar inom 2 veckor om man har kvittot kvar också Glad 

  • MissAd­elaide
    Visa endast
    Lör 12 jan 2013 19:45 #2

    Vi räknar med att ca hälften kommer dricka öl och hälften vin. Räknar med 2 glas vin till maten var eller två små burkar öl var. Sedan plussar vi på vad vi tror men vi tar inte till för något fylleslag är det ju inte tänkt.

    Lägger till ca 2-3 öl var eller 2-3 glas vin extra förutom till maten. Köper dessutom in cider och självklart alkoholfritt. Samt avec och till fördrink. Ingen starksprit.

  • Tor 24 jan 2013 08:36 #3
    Chicita skrev 2013-01-11 16:15:33 följande:
    Det finns en bra tabell på Systembolagets hemsida för dryck till middag.
    Sen är det ju bara att plussa på vad man tror kan gå åt till festen. (man brukar ju ha en hum om hur många vindrickare mm man har i sin omgivning). Hoppa över starksprit (drinkar) om ni inte har en bartender som står och serverar. För annars brukar det bli busgroggar efter ett tag då folk har druckit lite.
    Köper man på systemet så får man ju lämna tillbaka oöppnade förpackningar inom 2 veckor om man har kvittot kvar också Glad 
    Tycker du borde satsa på att bli bröllopsfixare på heltid!
    Du är så duktig på att svara och hjälpa till. Stor stjärna till dig!

    Men vad kan man räkna med i kostnad tror ni?
  • Tor 24 jan 2013 09:59 #4
    Emmeli skrev 2013-01-24 08:36:03 följande:
    Tycker du borde satsa på att bli bröllopsfixare på heltid!
    Du är så duktig på att svara och hjälpa till. Stor stjärna till dig!

    Men vad kan man räkna med i kostnad tror ni?
    Tack Glad
    Men då skulle jag nog ha flyttat till en större stad misstänker jag... 
    Här uppe brukar de flesta bröllop gå efter principen "hemsnickrat" Flört 

    Vi handlade för ca 5000:- på systemet har jag för mig.
    Och sen lämnade vi tillbaka sprit för ca 2000:- Men hellre för mycket än för lite.
    Allt vin gick åt utom ca en halv box och då hade vi räknat 2 glas (stora glas) per person under middagen för alla och sen kanske 1 glas till på kvällen när man även kunde välja drinkar i baren hos vår duktiga bartender Glad 
    Det gick åt mycket mer öl än vad vi trott eftersom vi inte räknade med att så många skulle byta ut vinet till maten då det liksom hörde till "temat". Men vi kunde ändå lämna tillbaka 2 plattor öl sen

    Vi hade sagt till vår serveringspersonal att det var fri påfyllning under middagen. Och bägarna är betydligt större än vanliga vinglas, så det var antagligen därför det gick åt så väldigt mycket mer vin än vi räknat med.

    Det mesta vi lämnade tillbaka var sprit. Och ändå sparade jag någon flaska av sånt vi inte hade i hemmabaren.
    Nu var vi noga när vi handlade att det skulle vara billigt. Vi valde det billigaste Gin:et, vodkan osv. Och vi satsade på BIB eftersom det ändå skulle kanteras upp och serveras från kannor. Vi hade provsmakat ett par-tre BIB-viner under året som ledde fram till bröllopet och konstaterat att det vi gillade bäst (speciellt till sen typ av mat vi skulle äta) var ett av dom billigaste. Så det sparade ju en del pengar också Flört 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll