• xenia
    Äldre 9 Jan 18:30
    3092 visningar
    1 svar
    1
    3092

    Fixar man att själv laga paella till 60 pers?

    Hej!
    50-års festen närmar sig och det blir 60 personer på kalaset.
    Vi planerar att göra paella och önskar råd hur man kan lägga upp planeringen.
    Hur gör man på bästa sätt?
    Tänkte att man kan göra mycket dagen innan och sedan blanda ihop det på festdagen.
    Maten lagas i så fall i vårt hem där vi har ett relativt stort kök med "vanlig stor frys och kylskåp", en spis med en stor och en liten ugn. Vi har också tillgång till festlokalen dagen innan där det finns ett riktigt kök, kylar och sedan även värmeskåp.

    Hur planerar man paellan bäst?

    På festdagen blir det buffé och två andra personer som sköter framtagning&underhåll&borttagning av maten. Är det för lite?
    (tror nog att vi kommer studsa upp och hjälpa dem bära in och ut saker också även om de får huvudansvaret - men just på festen vill vi inte göra allt själva...) De är dessutom duktiga på att lägga upp maten. Men att laga till den - är det möjligt?

    Planerar i övrigt ha snittar till fördrink (som andra fixar), sedan bröd och färskost, och sallad till paellan. Efteråt blir det pannacotta. Har planerat baka bröd och fixa färskosten samma dag, liksom fixa salladen.
    Kan man göra pannacotta dagen innan?? Tänkte inte göra den i portionsformar utan i stora pajformar så får man ta vad man önskar och ha halvmosade bär till detta.

    Mycket tacksam för tips!!!

  • Svar på tråden Fixar man att själv laga paella till 60 pers?
  • pamjof­re
    Äldre 10 Jan 10:01
    #1

    Till ett dop gjorde vi paella till 50 personer, det gick bra, men förutsatt att man har många olika pannor, vi hade t.om en paellapanna som inte puttrar på spisen utan går på ström. Tar ju lite tid att förbereda men slängde i allt å så fick de puttra på :)

Svar på tråden Fixar man att själv laga paella till 60 pers?