• Äldre 23 Nov 13:39
    1797 visningar
    3 svar
    3
    1797

    Falla på knä utomhus? Altarring?

    Vi ska gifta oss utomhus till våren och nu börjar jag fundera på lite praktikiska saker kring själva cermonin.
    Vi ska ha en röd matta som altargång och stolar på båda sidor om mattan. Funderar nu på hur man kan ordna det "där framme", där prästen och vi ska stå. Finns det altarringar att hyra? Kan man göra dom själv? Hur isåfall? Är det en dum idé att sy fina kuddfodral och knäböja på varsin fin kudde när det är dax? Tänkte mig även något blomster arrangemang framme vid altarringen så det ser trevligt ut.
    Hur tänker/gör ni andra som ska gifta er under bar himmel? 

  • Svar på tråden Falla på knä utomhus? Altarring?
  • Äldre 23 Nov 13:47
    #1

    Vi gifte oss utomhus. Vi stod upp hela cermonin. Enda utsmyckningen vi hade var två vaser med ängsblommot längst framme på marken. Så här såg det ut


  • Äldre 23 Nov 14:18
    #2

    Vi knäböjde inte. Vi var ute på klipporna på en ö med havet som altartavla. Helt underbart och hade inga andra dekorationer utöver det.


  • maxmam­ma
    Äldre 24 Nov 01:49
    #3

    Första gången jag gifte mig var utomhus o vi knäböjde inte. Hade ett bord med fin duk o fina blommor som altare. Nu när jag o min nya m2b ska gifta oss så ska vi vara inte viga oss i kyrkan men det är en präst från svenska kyrkan som viger oss så även denna gång gör vi ett eget altare utan altarring o kommer inte att knäböja nu heller. Har ingen lust att förstöra bröllopskläderna med sånt.

Svar på tråden Falla på knä utomhus? Altarring?