• Vigselförättaren från annan kommun?

  Tis 20 nov 2012 15:40 Läst 858 gånger Totalt 3 svar
  Tis 20 nov 2012 15:40

  Hej ! i väntatn på att få tag i den som ordnar sådant på kommunen så tänkte jag ställa en fråga här. Har nämligen frågat en gammal vän till mina föräldrar som är vigselförättare om hon skulle kunna viga oss i sommar. Det kniviga är att hon är vigselförättare i en helt annan kommun än den vi ska gifta oss i . Är detta ngn viktigt? Antar att vi får betala bensinpengar utöver de 500 kr som kommunen vill ha ?  
  Ngn med lite svar ?

 • Alylly­ra
  Visa endast
  Tis 20 nov 2012 16:43 #1

  Vet inte vännen själv hur det funkar?

  Att betala bensin är väl schysst om hon måste åka en bit för er skull. Kanske även en bit mat vore uppskattat. Men vad gäller vigselrätt i andra kommuner osv så borde hon nog ha bäst koll själv. Alternativt ta reda på det innan hon tackar ja. Solig 

 • Tis 20 nov 2012 16:49 #2

  Hon trodde att det går bra men har aldrig gjort så förut. Ska fråga kommunkontoret imorgon hur det funkar.
  Bara en enkel fråga om ngn visste mer än jag. Tycker det är roligare att vigas av ngn som vet vem man är en bara ngn random tokig politiker.
  Festen är hon så klart bjuden på.

  Borde inte vigselförättare vara opolitiska egentligen? vet att vissa kommuner har ngr opolitiska men det är en liten kommun.

 • Tis 20 nov 2012 18:13 #3

  Jag har hört andra som haft vigselförrättare från andra kommuner så rent juridiskt eller vad man ska säga borde det inte vara några problem. Men det är ju bra att hon kollar upp det så att ni vet säkert vad som gäller!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll