• Loveit

    Hur gör man med betalbar?

    Vi ska ha betalbar men bjuda på dricka till maten. Hur ska man se till att gästerna dricker bara 2-3glas under middagen och köper resten själva i baren? Ska man ha personal till det som serverar som måste hålla koll på vilka som tagit sina glas? Drinkbiljetter känns lite jobbigt då vi ska ha buffe och det lär bli mycket spring när folk ska fylla på sina glas? ELler ska man ställa fram vinflaskor på borden och hoppas på att gästerna endast tar sitt? Kom gärna med råd :)

  • Svar på tråden Hur gör man med betalbar?
  • redansagtja

    Vi hade serveringspersonal som serverade vinet under middagen (vi hade dock ingen gräns på hur många glas) men om man vill ha det så kan man ju bara säga till serveringspersonalen? De brukar vara duktiga att hålla koll!

  • Sofiiiz

    Då du ska ha buffe så blir de ju inte 3 rätters. Annars hade du ju enkelt kunnat ha serveringspersonal som hälde upp i 3 olika glas.

    Hur känner du att gästerna är, tror du att de förstår upplägget? Har du meddelat de i inbjudan?

    Jag skulle ha ställt upp vinflaskorna på bordet, 1 flaska vitt och 1 flaska rött vid varje bord om ca 4 personer. Du kan ju också skriva bordsnr på flaskorna för att markera vart folk ska sitta, till bordsplaceringen.
    http://pinterest.com/pin/540502392748115501/
    http://pinterest.com/pin/168603579769807073/
    http://pinterest.com/pin/50384089551697030/
    Så kan de servera sig själva, för när vinet är slut så är de slut. Och då är de ju dags för baren att öppnas?

    Vill du så kan du ju ha 1 flaska vitt/rött till varje bord i "lager" som du plockar fram om de märks att folk fått slut vid nått bord. Eller ställa de på en plats där gästerna ser så kan de hämta när de hämtar mer mat osv. För de ser klumpigt ut om de är allt för många flaskor på bordet också.

    Jag dricker inte själv vin, men 1 flaska borde väl räcka till minst 4 glas?
    Hitta en gammal tråd:
    www.brollopstorget.se/Forum-1-15/m2903842.html

  • Fremm

    Vi har tänkt bjuda på all dricka till maten - vi kommer att köpa in drickat från Tyskland, många av våra gäster dricker inte mkt alkohol men det är svårt att planera hur mkt man kommer att behöva handla in...

    Efter middagen kommer vi att ha en bar med självservering, vi kommer att informera om detta så att man har med lite kontanter för där ska vi göra en form av spargris med en skylt att man lägger i pengar till självkostnadspris och att pengarna går till vår bröllopsresa, på så sätt är det inte så strikt och man kan lägga i lite vad man känner för och känner man för att lägga ex en hundring så är det ju sen bara att ta 5-6 öl vid olika tillfällen för det... eller vad det nu kan vara värt... alltså inte så noga vad folk betalar och inte men att man ändå får igen lite pengar... vi kommer nog enbart ha öl, vin, cider för börjar man med groggvirke och sånt blir det nog inte lika smidigt... allt alkoholfritt är självklart gratis hela kvällen...

  • Chicita

    Vi hade inga begränsningar till maten, vår serveringspersonal fyllde på till de som ville ha mer helt enkelt.

    Men normalt sett så får man ett glas till förrätten, och sen ett glas till varmrätten (ofta vitt till förrätten och rött till varmrätten därav får man ett nytt glas vid varmrätten) Och sen går personalen runt efter ett tag och fyller på glasen till varmrätten för dom som vill.¨
    Så det kan kanske vara något för er?

    Dom får ett glas och sen går personalen runt och fyller på 2 ggr. 

  • BlomAnna

    Ska ni vara i på en restaurang som säljer alkohol eller är det egen alkohol?
    Om det är på en restaurang/festvåning met utskänkningstillstånd så brukar de ju ha personal som serverar det och då blir det oftast igna problem, men jag har själv jobbat som servitris och vissa gäster kan be att få påfyllt emellan även om det är ett glas som gäller etc. Oftast gör man som Chicita skrev och fyller på när det är tomt i glasen typ. 

    Om det är egen alkohol men ni ska ha serveringspersonal kan de göra på liknande sätt. Ställer du alkoholen på borden får du nog räkna med att någn dricker mer och någon mindre men kanske går det åt samma mängd i slutändan.
     

  • Tilda93
    Fremm skrev 2012-09-23 21:15:40 följande:
    Vi har tänkt bjuda på all dricka till maten - vi kommer att köpa in drickat från Tyskland, många av våra gäster dricker inte mkt alkohol men det är svårt att planera hur mkt man kommer att behöva handla in...

    Efter middagen kommer vi att ha en bar med självservering, vi kommer att informera om detta så att man har med lite kontanter för där ska vi göra en form av spargris med en skylt att man lägger i pengar till självkostnadspris och att pengarna går till vår bröllopsresa, på så sätt är det inte så strikt och man kan lägga i lite vad man känner för och känner man för att lägga ex en hundring så är det ju sen bara att ta 5-6 öl vid olika tillfällen för det... eller vad det nu kan vara värt... alltså inte så noga vad folk betalar och inte men att man ändå får igen lite pengar... vi kommer nog enbart ha öl, vin, cider för börjar man med groggvirke och sånt blir det nog inte lika smidigt... allt alkoholfritt är självklart gratis hela kvällen...
    Vi kommer ha ungefär samma upplägg, men min bror har sagt att han vill stå i baren, så han ska stå där och sälja en öl/cider för 10:- st och grogg för 20 kr st också..
Svar på tråden Hur gör man med betalbar?