sessa skrev 2012-09-02 20:46:34 följande:
vi kommer vara ca 55 gäster.. sen tillkommer 4 st personal.. 1 av dem är vana att servera..de andra har gått hotell o resturang men har ingen arbetserfarenhet...
vi vet ej hur borden kommer stå heller..
Om dom har gått hotell och restaurang så ingår ju servering i det även om dom inte jobbat som servitriser.
Så 4 personer bör räcka. Men om du vill vara shysst mot dom så försöker du få fram en till, eller så gör du det lite enklare för dom genom att ställa fram öl och alkoholfritt alternativ på borden så dom bara behöver servera vin.
Då grupperar du typ 2 öl och två loka/ cider per 4 personer på borden.
Det kommer antagligen inte att räcka, men det gör ju att i alla fall minst 50% av dom som vill ha öl eller alkoholfritt redan har fått det dom ska ha. Och det blir inte mängder på bordet heller.
Om man vill lägga ner tid på det så kan man göra egna ettiketter och klistra på flaskorna som står framme också för att dom ska smälta in bättre i dukningen