• Äldre 28 jul 10:58
  2551 visningar
  3 svar
  3
  2551

  Åhhhh jösses dessa papper

  Frågan lyder: vilka himla papper ska skickas in förutom hindersprövningen?! Läste om någon namnändring och grejer... Blir bara snurrig då de e mycket endå! Så snälla någon red ut detta åt mig och stapla upp vilka papper man ska ha och skicka in! Tack på förhand // blivande fru Saarinen :)

 • Svar på tråden Åhhhh jösses dessa papper
 • BeccaB­us
  Äldre 28 jul 11:19
  #1

  Namnändringen står väl med på hindersprövningen om jag minns rätt? 
   


 • sweets­ueswed­e
  Äldre 28 jul 11:35
  #2

  Kopierat från Skatteverket.se:

  "Om någon av er har varit gift eller registrerad partner tidigare måste ni kunna visa att det senaste äktenskapet eller partnerskapet är upplöst. Om det inte finns någon uppgift om detta i civilståndsintyget eller i folkbokföringsregistret kan ni t.ex.visa upp en lagakraftvunnen skilsmässodom eller en dödsattest för den tidigare maken. "

  "Du som är svensk medborgare måste i samband med vigseln anmäla till Skatteverket vilket efternamn du ska ha efter att du gift dig. Det gäller oavsett om du bor i Sverige eller utomlands. Även du som är dansk, finsk eller norsk medborgare och bor i Sverige måste anmäla efternamn.


  Du som är medborgare i ett land utanför Norden men bor i Sverige kan anmäla ditt efternamn till Skatteverket om du vill.


  Anmäl efternamn på Skatteverkets blankett SKV 7831 senast i samband med vigseln men gärna samtidigt som ni ansöker om hindersprövning.


  Om ni har några frågor kan ni kontakta Skatteupplysningen på telefonnummer 0771-567 567."


  :) Verkar inte vara mer än så förutom hindersprövningen.
 • Äldre 28 jul 12:28
  #3

  Tack så mycket :)

Svar på tråden Åhhhh jösses dessa papper
Logga in
Bli medlem