• Äldre 28 Jul 10:58
    3103 visningar
    3 svar
    3
    3103

    Åhhhh jösses dessa papper

    Frågan lyder: vilka himla papper ska skickas in förutom hindersprövningen?! Läste om någon namnändring och grejer... Blir bara snurrig då de e mycket endå! Så snälla någon red ut detta åt mig och stapla upp vilka papper man ska ha och skicka in! Tack på förhand // blivande fru Saarinen :)

  • Svar på tråden Åhhhh jösses dessa papper
  • BeccaB­us
    Äldre 28 Jul 11:19
    #1

    Namnändringen står väl med på hindersprövningen om jag minns rätt? 
     


  • sweets­ueswed­e
    Äldre 28 Jul 11:35
    #2

    Kopierat från Skatteverket.se:

    "Om någon av er har varit gift eller registrerad partner tidigare måste ni kunna visa att det senaste äktenskapet eller partnerskapet är upplöst. Om det inte finns någon uppgift om detta i civilståndsintyget eller i folkbokföringsregistret kan ni t.ex.visa upp en lagakraftvunnen skilsmässodom eller en dödsattest för den tidigare maken. "

    "Du som är svensk medborgare måste i samband med vigseln anmäla till Skatteverket vilket efternamn du ska ha efter att du gift dig. Det gäller oavsett om du bor i Sverige eller utomlands. Även du som är dansk, finsk eller norsk medborgare och bor i Sverige måste anmäla efternamn.


    Du som är medborgare i ett land utanför Norden men bor i Sverige kan anmäla ditt efternamn till Skatteverket om du vill.


    Anmäl efternamn på Skatteverkets blankett SKV 7831 senast i samband med vigseln men gärna samtidigt som ni ansöker om hindersprövning.


    Om ni har några frågor kan ni kontakta Skatteupplysningen på telefonnummer 0771-567 567."


    :) Verkar inte vara mer än så förutom hindersprövningen.
  • Äldre 28 Jul 12:28
    #3

    Tack så mycket :)

Svar på tråden Åhhhh jösses dessa papper