• InaAnn­a
    Äldre 10 Jul 23:47
    1713 visningar
    4 svar
    4
    1713

    Pyttebröllop - borgligt - bara familjen - men ändå lite musik och sånt? Hur?

    Vi gifter oss och delar denna upplevelse med våra barn (från tidigare förhållanden), föräldrar och syskon med  barn. Vi blir totalt 20 personer så det är ett litet sällskap Vi kommer vigas i en park, i ett lusthus vid vattnet, vid dåligt väder vigs vi inne i slottet som ligger i parken.

    Efter vigseln ska vi äta i Brygghuset som också ligger i parken, där blir det en god buffé. Brygghuset är väldigt litet och det är ju tanken att det ska kännas lite fullt, mysigt och trångt även om vi är få. Ett gammalt stenhus med stenväggar även på insidan.

    Men vi har inte tänkt på någon sorts underhållning?! Av våra 18 gäster är 7 st våra barn i olika åldrar och det kommer nog inte vara något tal eller så. Detta är något vi föredrar eftersom vi vill ha det så enkelt som möjligt. (Vi har också avsagt oss bröllopspresenter). Ska man ha någon som sjunger, eller hur ska man göra? Vi har ju inte en fest i bröllopsfests bemärkelse utan en mysig lunch med familjen. Det kanske blir urtrist utan att ha ordnat något? Samtidigt kanske konstigt att då ta in någon främmande som sjunger? Tyvärr känner vi ingen med den talangen :)

    Tips mottages tacksamt.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-10 23:48
    Ska också tillägga att vi gifter oss mitt på dagen och att när vi äter blir det som lunch. Och ingen fest.

  • Svar på tråden Pyttebröllop - borgligt - bara familjen - men ändå lite musik och sånt? Hur?
  • Äldre 11 Jul 09:03
    #1

    kan ni inte ha bakgrundsmusik bara? ta med en dator med en playlist tex. Ett bildspel på er, om ni vill ha något. 

  • InaAnn­a
    Äldre 11 Jul 10:27
    #2

    Ja det kanske är en bra idé :) Lite lugn skön musik i bakgrunden, kanske svenska låtar som handlar om kärlek?

  • Mauree­nS
    Äldre 14 Jul 15:53
    #3

    Jag tycker ert upplägg låter jättemysigt! Vi kommer också att ha mellan 15 och 25 gäster, mest vår familj och några vänner, och då tror vi att det är onödigt med ett liveband eller liknande underhållning. Däremot känner vi en person som är en väldigt bra sångare/performer och som vi funderar på att bjuda in så att han kan spela gitarr och sjunga ett par låtar efter middagen, medan folk umgås och dricker någon drink. Om ni inte känner någon, och inte heller vill hyra in någon utifrån, så funkar lite bakgrundsmusik säkert utmärkt :) Vi tänkte även ha ett litet quiz/frågesport eller liknande mellan typ huvud- och efterätt/tårta, mest för att underhålla gästerna och kanske få igång folk lite om de är blyga. Inte alla som känner varandra trots att sällskapet är litet :)

  • InaAnn­a
    Äldre 23 Jul 18:20
    #4

    Tack för tips.
    Det lutar åt att vi kommer anlita en kille som spelar trumpet. Och inleda vigseln med en vacker låt och sedan ev en låt under vigseln eller att man avslutar med en låt. Vi har inte riktigt bestämt än. Trumpet utomhus är fantastiskt vackert tycker jag.

Svar på tråden Pyttebröllop - borgligt - bara familjen - men ändå lite musik och sånt? Hur?