• Sydafrika - tips och tricks

  Sön 8 jul 2012 15:51 Läst 1090 gånger Totalt 3 svar
  Sön 8 jul 2012 15:51

  Vi funderar på att resa till Sydafrika på bröllopsresa i januari/februari. Vi håller på att titta på olika lösningar men vill gärna ha tips som alla som gjort resan tidigare eller som ska dit.


  Vad ska man tänka på? Vad ska man lägga pengarna på? Är det enkelt att boka själv eller "måste" man gå via en resebyrå? etc etc etc.


  Vi vill resa cirka två veckor och vi vill uppleva safari, vingårdar, sol och bad ... lite blandat helt enkelt.


  Tack för alla tips!

 • Gwenni­e
  Visa endast
  Sön 8 jul 2012 17:40 #1

  Bra val!

  Vi åkte också till Sydafrika på bröllopsresa. Åkte till Johannesburg och direkt vidare med inrikesflyg till Kapama Game Reserve där vi spenderade tre dygn med safari. Vi åkte på två game drives varje dag, så tre dagar var faktiskt onödigt mycket. Det finns inte så mycket annat att göra på lodgerna, så två nätter hade nog räckt långt. Många satsar direkt på stora parker som t.ex. Krüger, men de privata, lite mindre är inte fel. I Krüger är områdena så stora att man kan åka i timmar utan att se något alls om man har otur - i de lite mindre parkerna (som också är riktigt stora egentligen!) är det lättare att se vilt. Kapama var jättebra med lyxigt boende, god mat och riktigt välorganiserade gamedrives. Det vi tyckte var bäst med turerna här var att man åkte en bil i taget och slapp de långa jeepkaravanerna som finns i vissa parker. Kan tipsa om sidan www.south-african-lodges.com/. Det finns hur många parker som helst, så det kan hjälpa för att hitta i djungeln ;)

  Efter det åkte vi mer inrikesflyg ut till kusten och tog en hyrbil längs nordkusten till ett helt fantastiskt smekmånadsställe som ni bara måste kolla in - Thonga beach lodge. Ett litet ställe med bara tolv rum, helt avskilt precis vid stranden i ett naturreservat. Dykning och snorkling är fantastisk här eller bara hänga i en solstol :) Personalen här var kanon och tog verkligen hand om oss. Ångrar verkligen att vi inte stannade där lite längre!

  Lite tips och saker att tänka på:
  Vi bokade det mesta själv eftersom vi valde en annan rutt än resebolagen kunde erbjuda, men det var väldigt enkelt och blev ungefär samma pris. Inrikesflygen i Sydafrika fungerar jättebra och är billiga. Det går också att hyra bil nästan var som helst så det är också ett bra sätt att ta sig runt. Både boende, gamedrives och transporter går att boka över nätet, men det kan vara lite trixigt med betalningen av t.ex. boende eftersom de har ett litet annorlunda betalningssystem än i Sverige på vissa ställen - det är säkert, men lite klurigt, så man får kolla noggrannt så betalning gått iväg och kommit fram!

  Sydafrika är supertrevligt på många sätt, men det är hög kriminalitet och det måste man beakta när man reser på egen hand. Sydafrikanerna själva kör bil med låsta dörrar, för säkerhets skull, och stiger inte ur bilen när man tankar t.ex., speciellt i stadsområdena. På landet är det lugnare.

  Vi åkte också i februari och det är egentligen inte optimalt då det är högsommar och riiiiiktigt varmt! Vi hade 40 grader varje dag när vi var ute på gamedrives och det kräver en hel del vatten och solkräm! Men det kan det vara värt :)

  Hur som helst, ni har valt ett jättehärligt resmål och jag hoppas att ni hittar något riktigt bra resealternativ :)

 • Tis 10 jul 2012 14:04 #2

  Vad mycket bra tips! Tack.

 • Tis 10 jul 2012 14:45 #3

  Vi reste från kapstaden till johannesburg med bil ett par veckor för några år sedan. Vi föredrog den västra delen runt Kapstaden, där finns ju inga safari parker men är väldigt fint, och billigt, inne i kapstaden och i vindistriktet norr och öster om. Stellenbosch är ett känt och mysdigt område med många vingårdar. Vi hade bara bokat två nätter inne i kapstaden när vi åkte och plcokade sedan upp en broschyr på en turistbyrå med olika boenden typ bed and breakfast och små inns (vilket det finns gott om i sydafrika). Sen ringde vi och bokade natt för natt efter hand som vi körde och kände vart vi ville bo. Sydafrika är ett fanstastiskt land och ni kommer inte ångra er! Vi ska dit minst en gång till i vårt liv iaf!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll