• lilla my345
    Äldre 2 Jul 13:22
    1994 visningar
    3 svar
    3
    1994

    När ska man boka kyrka?

    Hej!


    Nyss friad till och så glad över det! =)


    Vi har tänkt oss bröllop nästa sommar någon gång. Vi måste alltså spika ett datum. Undrar lite allmänna saker..hur långt innan behöver man boka kyrka och lokal? Klänning, kläder, hår mm. Vi har tänkt ha ett ganska enkelt bröllop med hemmagjord mat på festen och så.Men skulle behöva lite tips för att komma igång =) .


    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden När ska man boka kyrka?
  • Äldre 2 Jul 13:43
    #1

    Det är så fruktansvärt olika beroende på var man bor och hur kräsen man är.
    Vill man t.ex. ha en speciell kyrka som är ganska populär kan man få vara ute två år innan. Men det är inte så vanligt. Vi bokade vår ett år innan och fick veta att 9 månader innan vigseln är alla andra datum också tagna. Då bor vi ändå i en håla och kyrkan är inte populärare än någon av de andra.
    Samma sak med lokaler. Vill man ha en riktigt fin (typ herrgård, slott osv får man vara ute i god tid.) Vi bokade ett år innan och det var "normalt" för den lokalen.
    Klänning kan vara bra att hitta ett halvår innan. Provar man i butik och vill ha en speciell klänning kan de ha en viss leveranstid och sen måste den kanske sys om. (Tänk även på att vissa butiker har semesterstängt)
    Ang håret så beror det ju på om du vill ha din gamla vanliga frisör eller kan tänka dig att gå till en annan. Jag var ute sent på den punkten. Bokade min frisör 4 månader innan vigsel och då var det den endra helgen som hon inte var upptagen med andra vigseluppsättningar (Puuh!)

  • Äldre 2 Jul 14:25
    #2

    Är det inte efter 1 oktober man kan boka kyrka för det kommande året?

  • Äldre 2 Jul 14:52
    #3
    Krystal skrev 2012-07-02 14:25:14 följande:
    Är det inte efter 1 oktober man kan boka kyrka för det kommande året?
    Så kanske det är på vissa platser.
    Vi bokade i juli eller augusti och vi gifter oss i augusti. Alltså bokade vi 12 eller 13 månader innan.
Svar på tråden När ska man boka kyrka?