• Joli84

    Erfarenheter runt bröllopsfest utomhus?

    Hej på er!
    Jag och min sambo hade bokat kyrka och festlokal i september i år, men nu blev vi till vår lycka gravida och det kommer krocka lite med bröllopet, så vi valde att tidigarelägga bröllopet. Vi hade tur med kyrkan, den gick att boka om, men inte festlokalen. Så nu har vi tänk om, och kommer att bjuda till fest i vår trädgård. Den är stor och har många fina äppel- och körsbärsträd (som jag hoppas fortfarande blommar första helgen i juni!!). Vi ska hyra ett stort tält. Men det jag oroar mig för är om vädret blir kallt och tråkigt. Juni är ju inte den mest tillförlitliga månaden. Vi ska försöka få till lite infravärme i tältet också och lägga ut filtar, men trist att ha hela bröllopsfesten i tält kanske. Och trist om bröllopsgästerna fryser!

    Är det några andra här som har erfarenhet kring utomhusbröllopsfest? Och om det regnade hela dagen, vad hittade ni på? Vi kommer att bjuda på buffé och ska försöka få till något dansgolv (också inne i tältet?) och några vänner till oss som spelar i ett band ska stå för underhållningen. Senare på kvällen ska vi dra fram grillarna och grilla korv och burgare för de som är sugna. Jag känner att mycket hänger på vädret och det vill jag inte att det ska göra.

    Så lugna mig gärna om ni har lite positiva erfarenheter att dela med er av! =)

  • Svar på tråden Erfarenheter runt bröllopsfest utomhus?
  • Willow

    Vet inte vad jag kan saga for att lugna dig angaende vadret, det ar ju som sagt ratt svart att kontrollera det - annat an positiva tankar om att det SKA bli solsken
    Men for att halla gasterna varma kan ni ju alltid hanga filtar pa ryggstoden, man kan ju kopa billiga fleece filtar pa IKEA t.ex. Jag gillar tradgardsbrollop, man kan gora sa mycket fint och mysigt, det kan ju bli lite extra jobb men med hjalp av familja och vanner brukar ju sant ga bra och det ar val charmen med brollop att man gor som gammalt tillbaka och alla hjalps at, det ar ju vart det i slutandan! Sen kanske ni sakert hyra infravarme att satta upp ocksa.
    Har ar nagra lankar for inspiration i alla fall
    http://greenweddingshoes.com/ - klicka pa 'real weddings' sa finns en lank till backyard weddings
    http://www.100layercake.com/
    http://www.snippetandink.com/
    http://ruffledblog.com/
    http://www.stylemepretty.com/

  • Joli84

    Tack för länktipsen! =) Nu vill man ju ännu mer har solsken! Men det gav mig också inspiration till att pynta tältet fint! =)

    Min svärmor har en liten servering och för något år sen köpte hon in fleecefiltar som hon hängde på stolarna. Hon har även infravärme som jag hoppas vi kan låna! =) Så förhoppningsvis ska gästerna slippa frysa.

    Jag försöker hitta historier där det regnade hela dagen och var kallt, men att det ändå blev lyckat! Så jag inte behöver oroa mig att allt ska hänga på vädret. Det kan ju bli ett mysigt bröllop ändå tänker jag =)

  • Nudax

    Kan ju inte säga att jag har erfarenheter, för jag har inte gift mig ännu, men välgenomtänkta planer =) Vi gifter oss i Juli och ska ha både vigsel och bröllopsfest i en (stor) trädgård. Vi har - som ni tänker - hyrt ett tält (ett stort!) inklusive golv som de lägger dit, bord + stolar (vi fick ett väldigt bra paketpris). Jag tänker alltså att om det regnar kommer det att lösa sig ändå då vi har plats för såväl bord och stolar som dansgolv, musik och buffé-borden inuti detta tält. Är det fint väder så viker vi upp väggarna och smyckar "pelarna" med björkris etc... är det worst case senario regnigt och blåsigt tar vi ner väggarna och gör det mysigt där inne.

    Googla på "bröllop tält" eller "bröllop partytält" så får du upp massor av fina inspirationsbilder till hur det kan se ut =)

    Vårt enda krux är själva vigseln, för den vill vi helst ha under bar himmel - och verkligen inte inuti tältet... så skulle det verka bli regn den dagen åker vi nog och panikköper ett sådant enkelt vanligt partytält från rusta eller så och har över själva vigselplatsen... men den problematiken har ju inte ni =)

    Några av mina inspirationsbilder:









  • Tessa

    Vart finner jag stolar liknande de på de första bilderna? 

Svar på tråden Erfarenheter runt bröllopsfest utomhus?