• Marylojs

    Hur räkna på alkoholen?

    Vi sitter och försöker planera inhandlingen av alkohol till bröllopet. Vi räknar med ungefär 100 gäster, och räknar 10 enheter alkohol/person för middag och fest. Är det helt galet tror ni? 

    Hur ska man då dela upp detta i rött vin, vitt vin, öl och cider? Det kommer vara en buffé, och fri bar efter middagen. Något mer vi bör tänka på? 

  • Svar på tråden Hur räkna på alkoholen?
  • Fjärilen
    Man brukar beräkna dryck så här:

    Fördrink
    1-2 glas champagne

    Förrätt
    1 glas vin eller en flaska öl

    Varmrätt:
    2 glas vin(om det serveras) eller en halv flaska vin om flaskan står framme på bordet

    Avec:
    Ca 4 cl sprit

    En flaska champagne/mousserande vin ger ca 7 glas
    En flaska vitt vin ger ca 6-7 glas.
    En flaska rött vin ger ca 5-6 glas.
    En flaska avec (70 cl) ger ca 17 glas.

    Hoppas att det hjälper lite :)


Svar på tråden Hur räkna på alkoholen?