• Eimi147

    Hur mycket alkohol köpte ni?

    Hej!

    Vi hhåller på att planera bröllopsfesten nu och funderar över hur mycket alkohol vi ska köpa? Fästmanen ar tänkt åka ner till Tyskland och köpa allt med bestmännen.. Men frågan hur mycket?
    Det kommer att bli ca 180 gäster. Vi tänkte iaf att man skulle köpa vin, vodka, whiskey.. tror inte att våra gäster dricker cider.. eller vad har ni haft för erfarenheter nr gäller alkoholinköpet för ert bröllop?

    Tacksam för svar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-01-23 15:46
    Vi skjöt på bröllopet då vi köpte lägenhet och blev med barn. så nu planeras det igen för fullt och bullverkstan är fan stängt! haha.
    men det blir ett mindre bröllop. Många människor som försvinner ur ens liv när man skaffar barn har man märkt tyvärr.. hur som helst nu är planerar vi för 60-70 gäster. kanske 80..

    Uppdatera gärna hur mkt ni gav för alkohol för ungefär det antalet gäster samt om det köptes på Systemet eller nån annanstans..

    Har lista på vad ni köpte är det ett plus i kanten ;)

  • Svar på tråden Hur mycket alkohol köpte ni?
  • mrs pitt

    Hej,


    några här har tipsat om att gå in på Systembolagets hemsida för där ska finnas ett verktyg som hjälper dig att räkna ut mängden som behövs. Det tänkte vi göra. Även allt alkoholfritt kommer vi nog att köpa i Tyskland.

  • CarolineJohan

    Jag har försökt att hitta det där verktyget på Systembolagets hemsida, men utan framgång... Finns det någon som vet? Det låter ju jättebra för det är såååå svårt att beräkna... Om inte kanske någon annan vill komma med lite tips. Vi ska, precis som TS, bland annat åka till Tyskland och shoppa loss!

    70 gäster där säkert inte alla dricker, men vi ska bjuda på: 

    Välkomstbubbel till skål
    vin till buffen
    whiskey och bailys till kaffet
    bar med öl, vin, cider, rom&cola, gin&tonic, bacardi razz...

    Kom gärna med förslag på vad ni bjöd/ska bjuda på!

  • pulmonate

    Jag försökte också komma fram till detta ett tag sen i ett inlägg som hette "open bar". 
    Vi har öl, vin, alcoholfritt i "oändlig" mängd under middagen (7 rätter) som ingår i menyn.  Därefter vill vi ha openbar (mellan 23.30 - 02.00) och har verkligen INGEN aning om vad folk dricker och hur mycket. Italienarna dricker ju inte lika mycket som svenskarna, och förmodligen inte samma sak. De tar nog mer grappa o sånt och blandar inte drinkar så mycket. Man ska nog inte ha fööör många val, för då känns det som om man måste köpa mycket av allt ifall om alla vill ha det. Har man bara 3st drinkalternativ, öl, vin, och några rensprit (whiskey, baileys, grappa, limoncello, typ) så räcker det nog. 
    Jag räknar med att folk kanske dricker 3 drinkar efter maten.. men sen om de fortsätter på vin, tar starksprit, eller cocktails, vet jag inte alls.  


  • Eimi147

    Vi sköt på bröllopet då vi köpte lägenhet och blev med barn. så nu planeras det igen för fullt och bullverkstan är fan stängt! haha.
    men det blir ett mindre bröllop. Många människor som försvinner ur ens liv när man skaffar barn har man märkt tyvärr.. hur som helst nu är planerar vi för 60-70 gäster. kanske 80..

    Uppdatera gärna hur mkt ni gav för alkohol för ungefär det antalet gäster samt om det köptes på Systemet eller nån annanstans..

    Har lista på vad ni köpte är det ett plus i kanten ;)


  • Alyllyra

    Vi tänkte från början ca ½ flaska vin per person, vilket vi är vana vid från studentfester. Och då brukar det bli mycket vin!

    Men så sa vår cateringansvarige att det var bättre att köpa 1 flaska per person eftersom det var bordsservering. Då slipper serveringspersonalen snåla när de häller upp till gästerna, vilket var ganska smart. Det slutade med att vi köpte ca 75 flaskor till 100 personer (ett mellanting alltså), och det räckte ganska precis, då fick vi en handfull flaskor över. Våra vänner och släktingar är dock bra på att dricka, det är ju också en faktor att ta med i beräkningen ;)

    Utöver det köpte vi till middagen 1 öl per person samt några olika sorters avec.

    Efteråt hade vi egen bar, men där köpte vi inte så mycket sprit eftersom vi hade en massa likörer och grejer hemma. Två flaskor whiskey köpte vi, varav ca 1 ½ gick åt. Och en hel del öl.

Svar på tråden Hur mycket alkohol köpte ni?