• Power of Love

    Förlovningspicknick

    Jag behöver tips på idéer men först vill jag prata av mig lite. Eftersom jag och min sambo har bestämt oss för att hålla allt hemligt fram till ringar är byta har jag ingen att prata av mig med så får jag passa på här :D

    Jag och min sambo (som faktiskt firar tre år tillsammans idag ) bestämde oss att vi skulle förlova oss genom att jag skämtade med honom. Det var efter den 111111 och min arbetskollega tyckte att jag skulle åka förbi en affär och köpa en ring och fira till min sambo,eftersom det var ett sånt bra datum. när jag skakar på huvudet och skrattar så säger hon att jag då får vänta och istället satsa på 121212, vilket jag också skrattade bort. Dagen efter berättade jag för min sambo att min arbetskompis hade sagt att vi nu måste vänta på 121212 eftersom jag inte friade dagen innan men istället för att också flina åt det som ett skämt  tystnar han istället och funderar ett tag och säger sedan allvarligt "men det finns ju också 111213".  Så nu är det bestämt att vi ska förlova oss 111213 kl 14:15 Skrattande

    Vi passade på när vi nu har varit i stockholm på semester att beställa ringar och kommer dem få hemskickade i god tid innan lucia. Vi ville inte riskera att stötta på någon vi kände när vi skulle prova ringar så det passade perfekt att göra det i Stockholm där vi knappt känner någon. 

    Jag har dessutom fixat ledigt på jobbet  och min sambo är redan ledig så vi har hela dagen för vår förlovning men som sagt vi har ett bestämt klockslag bestämt för själva ringväxlingen. Vi håller nu på att planerar hur vi vill ha dagen. på kvällen ska vi bjuda hem kompisar på julfika och då ska vi passa på att berätta vår nyhet. På dagen har vi bestämt oss för att göra det på ett lugnt ställe utan risk att bli påsprungna av bekanta. Vi vet en stuga som kommunen har med utsikt över ett naturreservat. Ditt tänkte vi åka och ta med oss filtar och picknick. Vi tror att det även går att elda där inne (vi ska åka förbi någon dag innan och kolla "läget" ) 

    Nu till det vi behöver lite hjälp med. Vi tänkte sitta där ute ett tag, först äta lunch och sedan ta efterrätten tillsammans med själva ringbytet. Så vi behöver tips på vad vi kan ha i picknickkorgen. Vi behöver nåt matigt till lunchen och nåt gott till efterrätt. Tips på vad som kan drickas till. Ev måste vi ta bilen ut och då måste vi ha nåt alkoholfritt att skåla i men cyklar vi kommer vi nog köpa en liten champange att ta med oss.

    Sen tycker jag att det skulle vara kul att veta hur ni som förlovat er genom gensamt beslut  har gjort själv ringväxlingen. Har ni haft nåt litet tal för varandra, sagt nåt speciellt eller bara varit tysta och njutit av stämningen?

  • Svar på tråden Förlovningspicknick
  • BrudiMaj2012

    Först; Stort grattis!! Spontant tänker jag paj.. Det måste vara det smidigaste.. Gärna lite ostar och gott bröd till också.. Efterrätt kanske panna cotta, en minitårta eller söta cupcakes kanske? Måste bara undra över datumet. Är det nu på lucia ni ska slå till? För isf blir det ju 13/12-11?

  • Power of Love

    Tack Glad
    Ja det blir på Lucia, det var visst ett populärt datum en butiken vi köpte ringarna av. Även om vi bara valde på siffrorna i datumet känns det extra mysigt att det just är på lucia. Det gör dessutom det extra lätt att bjuda våra närmaste på julfika en jobbdag utan att de misstänker något.

    Vi kommer nog bara ha kall mat, passar paj då? Jag brukar bara göra paj som ska ätas varm men det kanske även finns pajer som är kalla? 

    Panna cotta är ju alltid got och tårta är min sambo duktig på men cupcaks skulle ju vara praktiskt att ha med sig. Ska lägga fram förslagen till min sambo så får vi se Glad

     

  • Miss M

    Vi bestämde gemensamt (efter att jag puffat lite för det) att vi skulle förlova oss på vår 5-årsdag. Vi åkte ut till klipporna vid havet och hade med oss lite picnicmat, lufttorkad skinka, melon, baguette, fetaoströra, chili fylld med ost... lite plockmat sådär. (Men det här var i somras, 5 juli, sådan mat passar nog inte lika bra på vintern)

    Vi åt, tittade ut över havet, sa inte så mycket, men till slut plockade jag fram ett litet brev, eller dikt eller vad man ska kalla det, som jag skrivit till honom. Efter det tog han fram ringarna (som vi valt och köpt gemensamt) och sa några fina ord till mig. Sedan ställde han sig på knä och friade. =) Trots att han visste svaret! Det var riktigt mysigt och jag är faktiskt glad att jag fick ett frieri trots att vi tagit gemensamt beslut om förlovning. (Hade drömt om ett överraskningsfrieri, men insåg att det mest var drömmar, skulle något hända fick jag hjälpa honom på traven lite, hihi) 

    Grattis och lycka till, hoppas lucia blir en riktigt fin vinterdag! 

  • Power of Love

    Låter som ni fick en riktigt mysig dag Glad Härligt att han friade trots gemensamt beslut.

    Jag drömde också om ett överraskningsfrieri men visste att det aldrig skulle bli av. Han hade nämligen sagt innan att detta beslut var något han ville att vi skulle bestämma tillsammans. Dessutom gillar jag att vara med och planera så  nu får jag ju vara det så det är perfekt för oss båda Glad  

  • Power of Love

    Kan förresten tillägga att vi kommer att gifta oss i framtiden. Vi har inte satt något datum eller ens vilket år det blir. Men vi ska börja spara pengar med start i januari och sedan får vi se hur långt tid det tar att få ihop tillräckligt mycket pengar och när det passar med ett bröllop. Egentligen skulle jag vilja att det blev redan 2013 men eftesom jag fram till dess både jobbar och studerar kommer vi inte ha råd att spara några större summor och dessutom kommer det inte heller tiden för planerade av ett bröllop så det får nog vänta minst en sommar till. 

  • Ekorren

    För oss var det också ett gemensamt beslut. Vi förlovade oss på min fästmans födelsedag (efter att vi tillsammans impulsköpt ringarna några dagar innan). Kvällen innan så var vi och handlade gott bröd, brieost och salami samt två tårtbitar på konditori. På morgonen så åt vi denna lyxfrukost med the och tända ljus :) När vi bytte ringar så berättade vi hur vi kände för varandra och trädde på varandras ringar ^^

  • Ekorren

    Som vinter-pickninck skulle jag nog ta med goda matiga mackor och så något varmt att dricka, typ choklad, varm saft, kanske glögg? Passar till lucia :) Lite lussebullar också kanske, eller gör pannacotta med saffran, sjukt gott! Glöm inte liggunderlag och filtar så ni kan sitta hur länge ni vill och mysa utan att börja frysa ;)

  • Power of Love

    Det lutar åt att vi tar med glögg i termos. Något värmande måste vi ha med. Pannacotta med saffran låt spännande. Jag är inte förtjust i lussekatter men jag gillar saffran så det är ju ett bra alternativ. Glad

    Jag känner mig så otålig, jag vill ha lucia nu men jag har räknat ut att det är 19dagar kvar (och en prick en månad till julafton).Flört

  • Power of Love

    Igår kom ringarna på posten men jag kunde inte hämta ut dem då, så jag ska göra det idag. Min sambo har förbjudit mig att öppna det innan han kommer hem från jobbet för han vill vara med. Dock är jag lite nervös för mitt namn är felstavat på avin och tänk om det är det i hans ring också! Nu tror jag ju inte det eftersom när vi beställde ringarna var han väldigt noga med att få mitt namn rätt eftersom just mitt namn finns det flera stavningar. Så han bokstaverade för att kolla att han skrivit rätt. Så troligen har det bara blivit fel på avin men jag måste vänta ända till halv fem innan jag får veta om det är rätt stavat eller inte på själva ringen.

    Har inte heller kommit så långt i picknick maten så tar gärna mer tips om det Glad 

Svar på tråden Förlovningspicknick