drömmer skrev 2011-07-19 23:05:39 följande:
Du vill inte skriva in det här ?

Låter jättegott!
Ja, har man sagt A får man... ;)
Det var ett himla långt recept med allt som ingick i hela tårtan med dekorationer och allt, så jag skriver helst inte ut allt (det finns ju i tidningen - har faktiskt fortfarande sett den ute i en del affärer), men jag kan bidra med den fantastiska flädermoussen och en snabbvariant av resten :
Flädermousse:
2 gelatinblad (jag rekommenderar ett halvt extra!)
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 dl konc flädersaft (i hallonmoussen är det samma mängd silad hallonpuré)
Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
Vispa grädden ganska hårt.
Vispa gulor och socker pösigt.
Rör i saften men spara ca. 1 msk.
Smält gelatinbladen tillsammans med den sparade saften (i mikro eller kastrull).
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Vänd ner vispgrädden och låt stå svalt tills det börjat stelna något
I övrigt var det helt vanlig tårtbotten av sockerkakstyp och hallonmoussen görs exakt likadant som flädern. Dela sockerkakan i tre lager. Bred lite hallonsylt på nedersta bottnen och sen hallonmousse. Lägg på ett lager sockerkaka och sen flädermoussen. Överst sista lagret sockerkaka. Fodra med vispad grädde (om du använder marsipan) eller smörkräm (om du använder sockerpasta) och täck tårtan med marsipan/sockerpasta.
Smaklig spis! :)