• Mace

    Smekmånad i NY - kul eller trist?

    M2b är sugen på att åka till New York på smekmånad. Jag måste erkänna att jag inte alls har så stor lust till det, för det kommer vara mitt i sommaren och jag vill hellre ha en smekmånad på en öde strand där det bara är han, jag och solen och vattnet.

    Å andra sidan har jag aldrig varit i NY och kanske är negativ. Det borde ju gå att kombinera med andra ställen (där det finns stränder), eller? Är det någon som har några tips eller kan dela med sig av erfarenheten från New York på sommaren?  

  • Svar på tråden Smekmånad i NY - kul eller trist?
  • marimekko86

    Ni måste ju åka nånstans dit ni både verkligen vill Ni får kompsomissa på nåt vis. Jag däremot drömmer om en bröllopsresa till NY. Så vi kommer nog att åka dit och sedan åka runt till andra ställen i USA också. Vår dröm . Jag är inte alls en sån som gillar att ligga och sola på en strand och bada i saltvatten,så det går fetbort för oss, men man är ju olika.

    Huvudsaken ni åker nånstans dit ni båda vill åka

  • venezuela06

    hahaha vi har det exakt lika dantSkrattande Jag har sagt till min m2b att han gärna får ta med mig till NY( som ska vara fantastiskt!) men jag vill inte kalla det bröllopsresan...det vill jag ha på en fin strand vid vattnet och bara mysa...så jag går gärna med på att skjuta upp smekmånaden och ha en härlig långsemester i höst/vinter när det blir trist och kallt här hemma.(med NY som första anhalt) Och njuter av den svenska sommaren istället..och att vi äntligen är gifta!

  • prinsessanogrodan

    Men åh NY...låter fantastiskt som smekmånad! Jag älskar NY, alla årstider.... så jag är kanske lite partisk  Visst ni ska kanske inte åka i juli...då är det varmt bland skyskraporna....men Central Park är underbart sommartid. Och att åka färjan till Staten Island och känna vinden i håret är underbart. Och kostar nästan ingenting eller är gratis ibland
    Kanske kan ni köra en kombination? New York och California? Eller NY och Miami?

  • Cackis

    Eller kombon NYC - Aruba! Endast fyra timmar med Jetblue.

    Vi gifte oss i New York med bröllopsresa på Aruba. NYC är världens bästa stad - MEN det blir hett på sommaren eftersom staden har subtropiskt klimat. 35-40 grader är ingen ovanlighet. Men då är som sagt Central Park en skön tillflyktsort eller en utflykt till Long Beach.

    Här är några tips:
    http://www.bortabra.se/reportage/sa-njuter-du-av-sommaren-i-new-york/

  • Mace

    Tack för alla tips!

    Aruba låter ju inte fel.

    Jag förstår att NY kan vara fint på sommaren också, men om man kommer att ta sin tillflykt till Central Park eller känna vinden i håret så vill jag nog hellre känna vinden i håret vid en tropisk strand och ha picknick vid havet istället... Jag gillar att bada och tycker storstäder brukar vara rätt trista på sommaren.

    Självklart får vi kompromissa. Jag har bara aldrig varit i NY så jag vet inte om jag har en felaktig bild av det, därav frågan.

    Men hur är det - kan man åka ut till Hamptons eller är det jättekrångligt och dyrt? Finns det badstränder där? 

Svar på tråden Smekmånad i NY - kul eller trist?