• Emma83brud

    Inspiration till resmål

    Allt är i princip klart till bröllopet men däremot är bröllopsresan oklar.
    Skulle behöva lite inspiration, tips och idéer.

    Målet med resan är flera saker
    -Sol och bad
    -Spa och avkoppling
    -Utflykt till något historiskt (har tidigare varit och sett pompeij verkligen häftigt)
    -Utflykt i natur (vandra/cykla/paddla)
    Att få se lite delfiner skulle inte heller vara fel.

    Så vart hittar man detta?

    Får väl även besöka en resebyrå men vem vet kanske någon här som har bättre förslag?

  • Svar på tråden Inspiration till resmål
  • Pinkgrape

    Kanske Mexico, där kan man simma med delfiner för 700kr. En timme själv med en delfin för 3000kr ;P 
    I Mexico kan man ju åka till någon ruinstad och kika på pyramider. Det finns en Mayastad vid havet också. Där kan man även hitta en underjordisk flod. Mexico är spännande :) Playa del carmen är fint bland annat, det är dessutom ganska nytt resmål, så det är inte översvämmat av turister. Ligger i samma prisklass som tex Thailand.

    Eller Bali, där finns det fria delfiner att titta på och även historiska sevärdheter :)

    Där det finns delfiner, finns det ju i regel också sol och bad ;) Många hotell har ju dessutom spa där man kan slappna av lite och utflykter i naturen anordnas ju på de flesta ställen. 


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Pinkgrape

    Jag kan ju kasta in två länkar också :)

    Apollos bästa Playa del Carmen, som gjort för en bröllopsresa.
    Här är dock endast de över 18år välkomna, på gott och ont. Har ni barn som ska med kanske det inte är så lämpligt, men annars kan det ju vara skönt att slippa barnfamiljerna.
    http://www.apollo.se/se/vart-vill-du-resa/nord-ochcentralamerika/mexiko/rivieramaya/playadelcarmen/accomodations/pages/secretscapri.aspx


     


    Vings bästa Plata del Carmen, även detta bra för bröllopsresa. Precis som Apollos, så är det en lyxigt spa-hotell alldeles intill stranden.
    http://www.ving.se/mexiko/playa-del-carmen/the-royal 


    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • loluna

    Vi har precis kommit hem från Maldiverna. Kan bara säga WOW! där får ni både sol, bad, delfiner, natur och spa!
    Vill man kombinera med med natur och historia, kan man stanna löite på Sri anka (man mellanlandar där ändå på väg till Maldiverna). (Vi mellanlandade i Paris där vi oxkås gifte oss, om man nu känner för lite europeisk historia)
    Lycka till!!!

  • MrsT2011

    Vi har bokat hotell på en strand strax utanför Lissabon, vågar inte svara på om man kan få se delfiner men övriga önskemål uppfylls definitivt! =)

  • Nikkita

    På Azorerna kan man uppleva delfiner i det vilda! Vilket är bra för att delfiner i fångenskap mår inte bra oavsett anläggningen Obestämd Det finns oxå väldigt fin natur där och spahotell borde det ju finnas!

    På Teneriffa är det lite mer turistigt, men mycket att uppleva. Delfiner kan ses från en katamaran på öppet hav, Man kan åka upp i bergen, åka till djurparker/vattenparker mm.

    Bora bora & maldiverna ska vara både naturskönt & romantiskt med en massa fin natur. Vet dock inte om det finns jätte mycket att göra där förutom att ta det lugnt Glad

    Lycka till. Hoppas att ni hittar något underbart ställe!!!

  • Emma83brud

    Azorerna finns med på listan
    Men har lite dålig koll på hur vädret är där och hur stränderna är.

    Andra platser som finns med på listan är:

    Maldiverna
    Nya Zeeland
    Kryssning i Karibien
    och så då Azorerna.

    Känns bra att iallafall kommit ner i fyra alternativ men än så länge är det helt öppet vad det blir och hur länge det blir.

  • loluna

    Tänk bara på att det tar tid att flyga och man är helt slut när man väl är framme ... Samtidigt så blev vi rätt mätta på solandet och badandet på åtta dagar... Maldivernas priser varierar enormt beroende på när man åker, trots att det som skiljer att på sommaren är inte himmeln alltid molnfri =) (men priserna halveras)
    Ett tips oavsett hur ni reser: det brukar finnas något som heter Economy Extra på många större plan, som skiljer sig baar ett par hundra i pris från vanliga economy, men ger mycket större benutrymme! Hur trevligt som helst när man har en lång flygresa!
    Lycka till!

  • Fröken 25

    Vi ska åka till Kenya på Safari/sol- och badresa. Då blir det både äventyr och sol och bad:) Temaresor har några bra combos med safari och sol på 17 dgr. Även jumbotours har bra comboresor!

  • Emma83brud

    Kombinationsresor är ofta bra. Min blivande har dock redan varit i sydafrika och varit på ett safari (det var fantastiskt har han sagt, vilket jag tror stämmer) men känns som om man vill göra något som är "nytt" för båda. Men om bara en bråkdel av allt stämmer som han berättat om safari-upplevelsen så kommer ni få en kanon resa!


    Bra tips med flyget där, ska defintivt kommas ihåg. Jag själv är rätt liten men min sambo är lite längre!


    Någon som varit på kryssning i Karibien?

  • Oberon

    När ska ni åka? Där kan man ju sålla bort en del destinationer.

  • Emma83brud

    Ja grejen är den att vi har inte bestämt när vi ska åka, kan lika gärna bli i oktober-november som efter nyår jan-april. Men ingen av oss är särskillt intresserade av att åka maj-september då tycker vi det är fint här hemma

Svar på tråden Inspiration till resmål