• marimekko86

    Vad ska vi äta?!

    Bombardera mig med förslag på vad vi ska äta på bröllopsdagen, till middagen alltså. Vi kommer nog att ha förrätt, varmrätt och bröllopstårta som det känns just nu.

    Kocken vi pratade med för några dagar sedan tillagar precis vad som helst... men vad ska vi nu hitta på för gott? Det enda vi inte äter är skaldjur. 

    Vad ska ni äta?
    Eller har ni nåt tips?
    Behöver inspiration

  • Svar på tråden Vad ska vi äta?!
  • S2011

    Nu har vi visserligen buffé, men de varmrätter som går att välja på för våra gäster är: grillad fläskfilé, grillad quornfile och aprikossalsamarinerad kycklingfilé. Till det finns klyftpotatis och tre olika såser: tzatziki, guacamole och pepparsås.

  • Pinkgrape

    Vi har valt att inte krånga till det och har därför denna menyn.


    Förrätt
    Ros av parmaskinka, serveras med honungsmelon och örtcreme.

    Varmrätt
    Helstekt fläskfilé med stekta grönsaker, serveras med cognacsås och potatisgratäng.

    Efterrätt
    Bärmousse i chokladskål med riven choklad, serveras på bärspegel.

    Senare under kvällen kommer tårta och kaffe serveras och då blir det en vit prinsesstårta med rosa och svarta dekorationer :)

    Vi kommer dock ha några barn med och valde därför en meny som skulle vara även barnvänlig.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
  • Nikeh

    Vi kommer servera följande:

    Förrätt:
    Skaldjurssallad (med rostade pinje- och pistagenötter)

    Varmrätt:
    Torskrygg med primörer och svamp. Serveras med rödvinssås. 

    Dessert:
    (Någon typ av) hallonmousse i Asti. Troligtvis serverad med färska hallon. 

    Något senare serveras tårta med kaffe och avec.  

  • cc2011

    Vi kommer att ha fem förätter , huvudrätt och jag vill nog skippa efterrätt då jag tycker tårta är nog. Vi kör italienskt rakt igenom, mums! Mitt tips är att googla bröllopsmenyer och därefter komponera efter eget smak så gjorde vi!


    Bröllopsdagen är 6/8-2011
  • prinsessanogrodan

    Fördrink/brudskål:  Bubbel och snittar.

    Förrätt: limemarinerad laxtartar på kavring med räkor och dill. Öl eller mineralvatten. eller vitt vin om någon vill ha det.

    Varmrätt:chateuabriand med rosépepparsås,färskost på dill,primörer och rostad färskpotatis. Rött vin (minns inte namnet,jag dricker inte rött vin själv därför minns jag inte). Jag dricker en chardonnay till. Gästerna får välja rött eller vitt vin själva.

    Kaffe,tårta och avec.

  • Kattpoet

    Här är vad  jag har mumsat i mig i olika fina resturanger.

    Duvbröst med sparris och anisgroddar

    Iberisk fläskfilé  med  serano skinka, röd vin sås  och potatisgratäng 

    Grand dessert

    eller'

    Ceasar sallad med vaktel egg och panchetta

    Ankbröst penslad med anis reducé  serverad med rotcelery mousse och små morötter

    Dame Blance med 27 årig portvin

    Eller

    Sparris med pocherat ägg, parma skinka och parmesan

    Tournedous med   rödvinsås , primörer och färsk potatis

    Choklad doppade  jordgubbar med  vanilj och basilika glass 

    Eller.

    Rökt ren med pepparotsgrädde på salt våffla

    Älgstek med stekt svamp, lingon gele , potatis, enbärs sirap och gräddsås

    Hjorton glass i gorån.

    Eller

    Laxmousse  gjord varmrökt lax med kalixrom 

    Vildsvinstek med enbärsås och potatis

    Lingon mousse  med rån.

    Eller

    3 olika sorter isterband med dill stuvad potatis.

    Fläskstek med  knaperstek fläsk, äpplemos,  kokta rovor.

    Tre svenskar Ostkaka med  hallonsylt,  kalvdans och gotlandspankaka..
     

  • ClaraH

    Förrätt:
    Minivästerbottenpaj med räk- och kräftröra, parmesarnflarn, portvinsgelé, dill och citron. För de som inte tål skaldjur kommer jag att ha parmaskinka på minipajen.

    Varmrättsbuffé:
    Dubbelmarinerad oxfilé med potatisgratäng
    Inkokt lax med potatis och sauce vert
    Sallad
    Bröd

    Efterrätt:
    Chokladpanna cotta med hallongelé

    Senare på kvällen tårta

  • marimekko86

    Wow, gott allting låter

  • BloodyDisgusting

    Vi ska ha våran fest och middag på Umeå Folkets Hus och har valt ut från deras bankettmeny

    Förrätt
    Husets skagenröra
    toppad med sikrom. Serveras på vårt eget grova bröd, med ärtskott och citron 

    Varmrätt 
    Grillad svensk oxfilé
    med skogschampinjoner och örtbakad tomat, serveras med pepparsky och klassisk potatisgratäng 

    Förrätten har jag testat innan och är så in i bombens god. Jag som knappt vågar äta räkor! Oxfilé är klassiskt och går hem hos de flesta!

    Efterrätt
    Bröllopstårta med kaffe

    Förslag på varmrätter och förrätter:
    Sparrissoppa
    Skaldjurskompott 

    Älgfilé med potatisgratäng
    Rostbiff
    Hjortfilé
    Hjortinnanlår
    Tjälknöl på älg
    Grillad ryggbiff
    Oxfile
     

  • HOPPAS SÅ

    Skaldjurstoast på en bädd av sommarsallad (med balsamiko reduktion)

    Färskost fylld fläskfilé m. pot.gratäng & rödvinsky, säsongens primörer.

    Velar mellan chokladtryffel och kaffe avec och om vi ska köra tårtan som sista rätt.

  • Morneraka

    Denna menyn ska vi ha:

    Förrätt- Räkbakelse

    Varmrätt- Helstekt gris med potatisgratäng, beanese, äppelmos och tomat o löksallad.

    Efterrätt- Kladdkaka, vispgrädde och rårörda hallon.

    Lite senare bröllops tårta!

    Ganska enkelmat=)


    9/7-11
Svar på tråden Vad ska vi äta?!