Vad tycker ni om tårtfyllningen?
Jag pratade nyss med dom som ska göra tårtan och vi kom överens om en chokladbotten med choklad och vaniljkräm och grädde.
Det bör väl passa de flesta och inte bli för mäktigt efter en stor middag, eller?
Jag pratade nyss med dom som ska göra tårtan och vi kom överens om en chokladbotten med choklad och vaniljkräm och grädde.
Det bör väl passa de flesta och inte bli för mäktigt efter en stor middag, eller?
ni ska inte ta med någon frukt mousse typ hallon kan ju passa??
Personligen tror jag att det kan bli lite väl "tungt" och mäktigt med chokladbotten med choklad och vaniljkräm och grädde. Säkert toppengott, men väldigt mastigt, speciellt efter att man precis ätit en stor middag. Jag hade satsat på något lite lättare; kanske chokladbotten med en frisk fruktmousse ovanpå, t.ex. hallonmousse, passionsmousse, citronmousse osv. för att balansera upp en söt chokladbotten
Vi skulle ha chokladbotten och hallon- och chokladmousse på. Men det blir nog faktiskt cheesecake, det är lite mer "vi". Mastigt ja, men man behöver ju inte ta så stor bit.
Jag skulle nog oxå ha någon hallonmousse elelr nån annan frukt i...
mousse är uteslutet då jag oftast mår jätteilla efter att ha ätit moussetårtor och sånt.
kanske om man byter ut chokladkrämen mot kanske någon citronkräm för att balanserar upp det?
Kanske en forêt noir:
Forêt noir
Chokladtårtbotten varvad med crème légère (vaniljkräm blandad med vispgrädde) smaksatt med körsbärssnaps, griottes (tror att det är inlagda körsbär), täckt med hyvlad choklad
Vi var på ett bröllop med den mest GUDOMLIGA tårtan, för den som älskar choklad choklad botten, chokladmoussefyllning och nån slags chokladöverdrag. Sen garnerad med färska hallon.....sluuurp! Jag kommer nog att ha nåt liknanade på mitt bröllop.
Jag bakar en del själv och jag skulle rekommendera att lägga till någon bär, som hallon. Men även citronkräm skulle gå. Något som oxå är gott till skulle vara vitchokladkräm , med chokladbotten ev. en chokladkräm eller hallonkräm. Eller varför inte chokladborten med med marängkräm och chokladkräm?
TS: tårtan låter jättegod
Vi ska ska ha en vanlig hallontårta: ljus sockerkakasbotten - hallonkompott-ljus botten-vaniljkräm, färska hallon,grädde,ljus botten och så hallon och grädde uppe på. och så ett brudpar högst upp såklart
Vi smakade moussetårtor men tyckte att det smakade konstgjort (som sån där mousse man kan göra av pulver+vatten) och så smakade bara mousse. Vi smakade kanske en dålig moussetårta men det får bli en vnalig god tårta i alla fall
Nu slog det mig, hallonpannacotta är gott till!
Tack för alla förslag, kanske ska tillägga att det är gymnasieelever som gör tårtan och vill inte ge dom något för avancerat.
Men trots alla supergoda förslag tror jag nog att jag kör på "original"tårtan (smått galen i choklad)
Jag tycker om det och gästerna skiter jag i det är MITT bröllop! haha
Bridezillan kryper fram lite då och då
Citron och choklad e en dundermix:) det ska v nog satsa på! Men jag tycker tårtan låter skiiiiiitgod, jag älskar choklad:)