• Bettina

    Fläskfile

    Hej, en fråga.
    Kan man ungsteka fläskfilen dagen innan och sedan värma den till bröllopsmiddagen?

    Tycker inte det känns som att det blir gott, segt eller torrt....vad säger ni som kan detta med mat bättre än mig ?

  • Svar på tråden Fläskfile
  • förlovadflicka

    Jag tycker fläskfilé brukar bli lite segt och torrt när man värmer den i micron dagen efter iaf, men gör man på något annat sätt kanske det inte blir samma sak :) 

  • Margris

    Mja det är inget jag skulle rekommendera. Fläskfilé har en tendens att bli torr.

  • ClaraH

    Jag skulle inte göra det. Gör en dubbelmarinerad filé istället och servera den kall. Alternativt fläskfilé i en gryta (med sås, och värma på svag värme då blir det inte lika torrt. Överhuvudtaget bör man laga filé på svar värme så blir den saftigare, ca 125 150 grader. Men prova att laga de dagen före och värm sedan på svag värme dagen efter, så vet du ju om du tycker att det är OK. Den kanske inte behöver vara så varm om man har het sås till, det tror jag är ett restaurangtrick.


Svar på tråden Fläskfile