• Tin Tin
    Äldre 21 Mar 08:08
    4056 visningar
    8 svar
    8
    4056

    Santorini

    Vi ska åka till Santorini på bröllopsresa.
    Någon som har tips på vad man kan se och göra där? Förutom att åka till huvudstaden Fira. Något guldkorn som någon vill dela med sig av. Vårat hotell ligger i Perissa och som jag har förstått så måste man åka runt ett stort berg för att komma någonstans, oavsett om man ska till Kanari eller Fira. Är det någon som vet hur långt det är till Fira från Perissa och vad en taxi ung kostar?

  • Svar på tråden Santorini
  • vickan­ofilip
    Äldre 21 Mar 12:43
    #1

    vi förlovade oss på santorini. Det är en lavaö med mycket sten på stranden så det är ingen sandstrand utan mycket små stenar.. Vi hyrde en vespa och for runt på så vi tog oss runt ön på en dag med vespan. åkte aldrig taxi..  Det var fint och mysigt men jag skulle nog inte åka tillbaks igen,kanske lite för lite att se och göra för vår del? Trevlig resa!

  • Zelmah
    Äldre 21 Mar 13:50
    #2

    Åh Santorini är fantastiskt fint. Ni får inte missa den fina utsikten från kalderan. Åk till Santos Wines där de gör vin och har provningar. FIN utsikt från deras terass, var på bröllop där. Mina svärisar var på nåt SPA som var jättebra men jag vet inte vad det hette.
    Hyr bil eller vespa så att ni kan åka runt!!! Vi hade bil hela veckan vilket gjorde att vi kunde åka till olika ställen o stränder varje dag. Vill ni åka till en avskild strand utan en massa turister kan jag rekommendera Columbu beach, men ni får ta med fika o dricka för där finns ingen restaurang vid stranden. Där är lugnt o fint, mest locals. Där är det mörk finkornig sand, ej klapper o lavasten som resten av ön.
    Gå oxå på kvällen vid kalderan  o vandra uppåt längs "åsnetrapporna", har ni gott om pengar finns där många restauranger med fin usikt från kalderan men det är väldigt dyrt på de restaurangerna just pga läget.
    I Akrotiri kan ni se lämningarna de funnit från utgrävningar efter det stora vulkanutbrottet som skakade ön o fick alla att fly ön (man vet inte exakt vad som hände men har inte funnit skellet så det tyder på att de flydde innan utbrottet) men ön blev totalförstörd men man har hittat rester från hur människorna levde innan utbrottet. Keramik o fresker o sånt har de hittat.
    Åk o kolla solnedgången i Oía.
    Bor ni i Perissa har ni nära till Perivolos, stranden börjar i Perissa men blir bättre ju längre bort man går. stranden byter namn till Perivolos. Men har man barn kanske man väljer i början av Perissa jag vet inte riktigt.... Men Perivolos är finare o lugnare tycker jag.
    Vlychada är en liten mysig fiskeby, där finns strand o restauranger. När vi var där var det ganska mkt vågor (men det kan vart en tillfällighet, blåste en del just den dagen) så har man barn kanske man ska bada tillsammans med dem. Härlig plats! 
    Sen finns Red beach också men vi hann inte med den. Har för mig att det finns en white beach också lite otillgänglig men jag kan blanda ihop det....
    De stränder jag gillade bäst: Perivolos, Vlychada o Columbu. Inte Kamari.

    Rekommenderas badskor eller flipflops för den mörka lavasanden blir VARM att gå på.

    Hoppas ni får det riktigt gött! Längtar verkligen tillbaka dit nu när jag pratar om det.... kommer definitivt att åka dit igen, jag gillade det. När ska ni åka? Jag var där i slutet på augusti, det var så skönt, varmt o gott :)

    Jo! just det ja! Ni får inte missa Galini, en jättebra fiskrestaurang. Den är känd. Mkt fint.

    O som sagt hyr helst bil eller vespa hela veckan, då slipper ni passa bussar o ni kan åka precis vart ni vill.

    här står en del om Santorini
    www.kalimera.nu/oar/kyklader/santorini.html

     

  • Zelmah
    Äldre 21 Mar 14:05
    #3

    Jo, det finns en White beach oxå! jag mindes rätt Glad

    Här står alla stränder, det finns ett gäng att välja på om man har vespa eller bil, så man kan i princip vara där i två veckor o besöka en ny strand varje dag om man vill
    www.greekhotel.com/cyclades/santorin/santorini-beaches/home.htm

    vi hann ju bara med en handfull när vi var där så därför vill vi besöka ön igen o besöka de mindre och avskilda stränderna.

  • Tin Tin
    Äldre 21 Mar 16:03
    #4

    Verkligen tack.
    Nu har vi lite mer information och kan kolla upp mycket av det du skrev. Dom flesta är så negativa mot Santorini "att det inte finns något att göra", men är man på bröllopsresa handlar det mest om att umgås med varandra och göra någon liten utflykt tillsammans. Med tanke på vad du skriver, så känns det som att vi har valt rätt ställe.

  • Tin Tin
    Äldre 21 Mar 16:11
    #5

    Är lite nyfiken på avstånden på ön. Hur långt kan det vara exempelvis mellan Perissa och Fira eller Oia?

  • Zelmah
    Äldre 21 Mar 16:22
    #6

    Ja, jag har förstått att vissa tycker att det inte finns nåt att göra. Men det gör det, man får vara lite om sig o kring sig bara. Och inte begränsa sig till enbart Perissa, Kamari och Fira, det finns massa andra småbyar med och det finns kulturminnen på Akrotiri t ex att spana in. Mina svärisar gick även o "kollade på nunnorna" på klostret, de sjunger eller nåt, har nån morgonmässa typ? (pinsamt dålig koll) men det var supertidigt på morgonen så vi skippade det... Det finns fler vingårdar än Santo Wines men den ligger vackrast till om man säger så. Men det är klart är man ute efter att klubba o festa kanske man ska åka nån annan stans. Men det finns ju även lite uteliv om man är intresserad av det, fast vi utforskade det inte så noga men var ändå ute i Fira varje kväll o drack lite öl på olika ställen. Men vi ville slappa sola och bada o inte stressa runt. Vi var där för att min m2bs syster o hennes man gifte sig där, jätte romantisk i solnedgången på Santo Wines :)

    Som du säger så ska man ju på en bröllopsresa mest umgås med varandra o njuta så man måste ju inte ha en massa aktiviteter hela tiden heller.

    Kanske vi åker dit på vår bröllopsresa med. Det beror på hur mkt pengar vi får över i budgeten o om vi får några ekonomiska gåvor. Vi får ta en sista minuten om det passar, o jag hade gärna åkt till Santorin en gång till.

  • Zelmah
    Äldre 21 Mar 16:35
    #7
    Tin Tin skrev 2011-03-21 16:11:53 följande:
    Är lite nyfiken på avstånden på ön. Hur långt kan det vara exempelvis mellan Perissa och Fira eller Oia?
    det är inte några långa avstånd alls. Ön är såpass liten. Mellan Perissa o Fira är det kanske 10-14 km, typ 15 min med bilen. Från Fira till Oia är det ungefär lika långt kanske 15-20 min med bilen om jag inte minns fel..  Så från Perissa till Oia borde man kunna ta sig fram på 30-40 min kanske.
  • Zelmah
    Äldre 21 Mar 16:46
    #8

    www.kalimera.nu/forums/showthread.php

    här är en länk från kalimeras hemsida där det frågas om avstånden från Kamari dock, till Fira och Oia och hur långt tid det tar att åka med bussarna, hur de går o så om man inte har bil. Bussarna går ju från Perissa med. Kankse kan hjälpa nåt. På kalimera står mycket smått o gått o de har ett forum där folk skriver o frågar o svarar om de olika grekiska öarna. Kanske finns nå¨n info där som ni kan ha nytta av. Jag har surfat mkt på den sidan innan för vi planerade en båtluff mellan de grekiska öarna, men båtluffen blir bröllop istället hehe! Men förhoppningsvis kommer vi iaf kunna åka till nån av öarna på bröllopsresa så får vi spara ihop till öluffen senare Skrattande

Svar på tråden Santorini