vad ska ni bjuda på för mat?
Vi har så svårt att bestämma oss för vad vi ska bjuda på till varmrätt. Är det någon som har några bra tips? vad har ni för meny?
Vi ska inte ha buffe utan serverign vid bordet.
Vi har så svårt att bestämma oss för vad vi ska bjuda på till varmrätt. Är det någon som har några bra tips? vad har ni för meny?
Vi ska inte ha buffe utan serverign vid bordet.
Till förrätt blir det skaldjursbakelse (vi bor på västkusten så vi ville ha med något fiskigt), huvduträtt blir förmodligen grillad oxfilé med "pyttipanna" på rotfrukter och potatis, rödvinssås och baconlindad haricot verts (om det stavas så?), efterrätt blir antingen lakritsripplad pannacotta eller daimpannacotta, båda alternativen dekoreras med en limemarinerad jordgubbe.
Vad är det ni funderar på? Kött/fisk/fågel - det finns ju mycket smarr att välja på :)
Hur gör du daimpannacotta?
Vi har funderat på varmrökt lax med en potatissallad (potatis, ruccola mm.) och en kall sås med mangochutney lime, ngn form av kycklingfile eller fläskfile ...alltså både fågel, fisk och kött :
Vi ska ha Skagentoast till förrätt, fläskfile med rödvinssås till huvudrätt och "husets special" till efterrätt som tydligen är en grädd/glasssak med frukt/bär och digestivekexbotten :D
vi har oxå varit inne på fläskfile med rödvinssås. och kanske potatisgrraäng. Poblemet är bara atti lokalen där vi ska vara finns bara en spis/ugn så det kommer vara svårt att hålla allt varmt (om vi inte får tag på ett värmeskåp) desutom är risken att potatisgratängen ser lite trist ut närr an lägger upp på tallrikar och serverar...
vi ska ha räkcocktail m 86% choklad till förrätt ;)
varmrätt: fläskfilé m grön sparris sås å grekisk potatisgratäng
till efterrätt blir de bröllopstårtan : en kladdkakebotten, en chokladsockerkaks botten m. baileysgrädde å hallon
mmm... den tårtan verkar jättegod...
Någon annan som har lust att dela med sig av sin meny?
Jag kan dela med mig, men vår meny är inte helt värdig än.
Förätt: Något med skaldjur, var inne på typ någon toast med kräftröra på (isåfall ska toasten vara ett hjärta igenom använda pepparkaksform) Annars vet jag inte vad vi ska ha som färtt kanske någon kan dela med sig av nått med skaldjur.
Varmrätt: Grillad kalv med kantarellsås, inte bestämt vad vi ska ha till men kanske stekt kulpotatis eller stekt färskpotatis med lite persilija på. Och sommarprimörer tror jag de blir till
Efterätt: Eftersom vi ska ha tårta så vill jag ha något lätt så blir nog Hallonsorbe balandad med hela hallon i med mynta längst upp.
Några tips eller förslag till vår meny?
Vår meny är uppdelad i 4 serveringar. Det ställs fram skålar för varje grupp om 4 och så förser man sig ifrån dom skålarna...
Omgång 1
Rökt fläsk i skivor
Kryddiga bullar av kött
Rökt fisk
Oststavar
Pepparrotslingon
Omgång 2
Vetegryn i saffran
Puré av gröna ärtor
Späckkyckling
Fris sås
Omgång 3
Honungsslungade rotfrukter
Helstekt vildsvin (bärs in på bår och skärs upp vid bordet)
Ostsås
Färskost med kryddor
Omgång 4
Lingonpäron med messmörssås
Efteråt:
Kaffe
Tårta
På borden kommer det att stå fat med bröd, nötter och lite annat småplock också
Till förrätt ska vi ha avokadosoppa med marinerade kräftstjärtar som serveras med permesan flar. Till varmrätt blir det örtmarinerad rådjursstek med fransk potatisgratäng, maiderasås och rostade rotfrukter samt geléfyllda päronhalvor. sen ska vi inte ha någon efterrätt utan tar tårtan som efterrätt ist och det blir egentligen ingen tårta utan små bakelser med två olika sorters mousse som jag inte har bestämt än.
Vår meny ser ut såhär.
Förrätt: Kalssisk toastsakgen
Varmrätt: Rådjursstek med viltsås och katareller och potatisgratäng
Efterrät: Småländsk ostkaka som svärmor gör