• Sebastiána

    Hur mycket serveringspersonal och hur många timmar?

    Vi ska ha förrätt som serveringspersonalen lägger upp på gästernas tallrikar innan de kommer Vi ska ha buffé som gästerna hämtar själva (grillbuffé) - om det regnar får serveringspersonalen gå ut och hämta maten och lägga upp på serveringsfat. Serveringspersonalen ska gå runt och hälla upp vin De ska tappa upp vin från Bib till glasflaskor (de första flaskorna hinns med innan gästerna kommer, omgång två får de fixa medan vi äter) De ska duka av efter förrätten och sedan efter huvudrätten Serveringspersonalen ska ta feram tårtan och lägga upp på ställning i lokalen (pga trappa går den inte att flytta när den ligger på ställningen) De ska koka kaffe och ställa fram det De ska diska efteråt - stoor diskmaskin finns Vi blir troligen inte fler än max 40 gäster inklusive brudparet.

    Hur många tror ni att vi behöver ha (anlitar proffs) och hur många timmar behöver vi dem?
  • Svar på tråden Hur mycket serveringspersonal och hur många timmar?
  • MaddeåMats

    Jag skulle tippa på ca 3 i front och kanske en bakom?


    Hur har du själv tänkt?

  • dreams come true

    Vi kommer ha 70 gäster till sittande middag och har fått rekommendationen om att 3 personal räcker gott och väl. Då kommer de att servera mat, dryck mellan måltiderna och en kommer att hjälpa kocken med uppläggning av mat.

  • Sebastiána

    Vi hoppas att det räcker med två (de kostar ändå 350:- i timmen så vi vill inte ta i i överkanst). Om 3 personal räcker till 70 personer så borde två räcka till 40 personer . De ska ju inte servera annat än vin.

  • Sebastiána

    ...och det andra jag skrev i trådstarten...

  • Emblas Mamma

    Vi ska ha förrätt som personalen kommer sätta fram,
    vi kommer ta buffé själva
    vi kommer få efterrätt som personalen sätter fram
    vi kommer ta tårta själva.

    Men personalen ska ju fixa massa i köket och sätta fram allt till buffén och liknande!
    Dessutom ska dom gärna se till att karafferna med vin och vatten är fulla på borden och annat smått.

    Vi kommer troligen bli 70 gäster och vi kommer ha 4 personal.
    3 stycken som springer mest och plockar fram och plockar in och fyller på,
    och en som håller till mest i köket.

    Vi hyr in två tjejer på 15 år och två vuxna med erfarenhet - billigt och säkert superbra! :)


Svar på tråden Hur mycket serveringspersonal och hur många timmar?