• Sebastiána

    Restaurangelever som serveringspersonal

    Är det någon som haft restaurangelever som serveringspersonal? Det finns en restaurangskola på orten där vi gifter oss (gymnasienivå) och vi funderar på att hyra in några elever som restaurangpersonal. Hur har ni gjort och hur har det fungerat? Gick ni via en lärare och frågade vilka som var duktiga eller satte ni upp anslag på skolan? Hur mycket betalade ni? Hur fungerar det med sociala avgifter och så?

  • Svar på tråden Restaurangelever som serveringspersonal
  • BrideBecks

    Ett tips är ju att besöka dem typ vid lunch då de flesta restaurangskolor har severing. Då kan du pejla läget om de verkar bra och hur kvalitén är på maten. Verkar det bra så skulle jag kolla med den ansvariga läraren för restaurangeleverna och se vad de har för möjligtheter och begär en offert.
    Jag har varit på en tillställning med detta upplägg och allt flöt på bra, även om man märkte att de var lite nervösa men de gjorde verkligen sitt bästa och maten var verkligen kanongod.
    Vi hade funderingar att använda en restaurangskola till vårt bröllop då det skulle bli betydligt billigare (i princip självkostnadspris, de tar inte ut någon vinst för arbetet) och för att vi visste att den skolan höll hög kvalité. Nu valde vi en annan lösning.
    Lycka till!

Svar på tråden Restaurangelever som serveringspersonal