• Svar på tråden Smörgåstårta
  • turbovampyria

    Oj det finns så många. Kan dock ge lite recept på röror att ha i. Jag är såå dålig på att följa recept. Jag går alltid på känsla. Ger iaf recept på röror jag brukar ha i. Tänk på att majönäs går att byta ut hälften mot creme fraiche eller något sådant för att få en friskare smak.

    Mimosasallad:
    Fruktcoktail och majonäs

    Tonfiskröra: (denna går att göra på olika sättt)
    Tonfisk
    Majonäs
    Ägg
    Fin hackad paprika.
    Det går att utesluta äggen och paprikan.

    Skinkröra:
    Skinka
    Majonäs
    Keso

    Leverpastejröra:
    Leverpastej
    Bostongurka
    Majonäs

  • Kattpoet

    Jag gör en väldigt god tårta till 50 pers på beställning  men  receptet är gjort på en höft.

    Vad jag använder är  formfranska,  4 skivor per portion,  det brukar bli bra om folk är hunriga men är det äldre folk då blir det  2 portioner på 4 skivor.  Så till 50 personer  blir det 200 skivor bröd och i varje formfranska påse brukar det vara 30.

    Jag skär bort kanterna från alla skivor.

    Och jag brukar ha en folietäckt  tjock masonitskiva som bricka.

    Men fyllningar är gjorde med ögonmåttet, vad vill du ha i dem?

     

  • Kattpoet

    Jag menade   4 skivor hög efter som jag alltid har 3 fyllningar i dem.

Svar på tråden Smörgåstårta