• impegn­o di nozze
    Äldre 9 Jan 15:06
    2808 visningar
    4 svar
    4
    2808

    Hur blir det med mina barns efternamn då vi är gifta?

    Jag har två barn sedan tidigare och min sambo har inga egna barn. Den ena dottern har jag ensam vårdnad om och den andra har jag gemensam med pappan. Båda barnen har mitt efternamn just nu. Men hur blir det med deras efternamn då vi gift oss och jag bytt namn? Får de automatiskt mitt nya namn? Ska deras pappa godkänna något? Ska jag ansöka om ändring av deras efternamn? Någon som vet?!

  • Svar på tråden Hur blir det med mina barns efternamn då vi är gifta?
  • Nummer­5
    Äldre 10 Jan 10:49
    #1

    Ingenting händer automatiskt. Du får skicka in om namnändring till skatteverket om du vill att banrnen ska ha samma efternamn som dig.
    Jag misstänker starkt att pappan till barnet du har ensam vårdnad om inte ska godkänna medan pappan till ditt andra barn måste godkänna eftersom ni har gemensam vårdnad.

    Hoppas det löser sig.

  • impegn­o di nozze
    Äldre 11 Jan 14:31
    #2

    Ja det är nog inga problem. Jag hade inte alls funderat på det här med barnens namn. När gör vi denna ändring, efter bröllopet eller kan vi göra det tidigare för att förbereda? Har förstått att namnändring kan ta lite tid.

  • Lemmy
    Äldre 26 Jan 01:11
    #3

    Pappan till barnet du har ensam vårdnad om ska nog också godkänna ändringen. Så var det för mig när jag ändrade namn 1992, såvida inte det är nya regler nu.

  • Lindah­l
    Äldre 26 Jan 06:51
    #4

    Båda papporna måste godkänna namnändring...
    Tyvärr så det fungerar i sverige, spelar ingen roll om man har gemensam eller ensam vårdnad.

Svar på tråden Hur blir det med mina barns efternamn då vi är gifta?