• J och J

    Montenegro it is. nån som varit där?

    Då var bröllopsresedestinationen bestämd.

    Minimoon går till Montenegro.

    Vi gifter oss den 9 juli och vill åka på smekmånad direkt därefter den 11 juli. i ca en vecka.
    Hans mor fyller 50 så därför blir det en kortare variant. Sen tar vi en lång "klassisk" smekmånad till maldiverna februari året efter.  

    Jag fick välja Maldiverna och han fick välja montenegro även om vi båda vill till båda ställena såklart.

    Är det någon som varit till Montenegro och har tips på stad? vad man ska se? bo?
    vi vill gärna bada o snorkla lite  

  • Svar på tråden Montenegro it is. nån som varit där?
  • sacki79

    Hej! Becici är nog orten med flest "lyxiga" hotell. Stränderna är heller inte lika nerskräpade som i tex budva då hotellen äger strandslingan i Becici. Det är heller inte lika långgrunt i becici och häligare vågor är det också =) Vill man satsa på utelivet så är det bara att ta vandra bort till Budva. Där finns kvällstivoli, restauranger, sovenirstånd (typ en marknad längs hela gågatan) och nattclubbar är det inte brist på! Avståndet mellan becici och Budva är ca 1,5 kmmen vägen går längs havet så promenaden mellan är riktigt trevlig. Sevärdigheter samt aktiviteter står nog budva för då det går massa guidade båtturer till massa olika ställen från piren samt att det finns en "gammal stad" i Budva som är mkt sevärd. Finns även restauranger, butiker mm i den. Men vill ni bli rekomenderade om vart ni skall bo så tycker jag absolut att ni skall välja Becici.
    Önskar er en trevlig minimoon och allt gott i framtiden!

    Kan ju bara tillägga att priserna är kanske något billigare än i sverige

  • J och J

    tack så mycket för tipset!! vi är inte så mycket för utelivet dvs partylivet. snarare o äta fin middag ute o så.

    ska kolla upp becici 

  • MAndy

    Vi har varit i Montenegro. År 2008, en vecka i juli/augusti.
    Vi bodde i Herceg Novi, och besökte även Budva en dag.

    Herceg Novi har otroligt tråkiga badplatser. Betongplattformar typ, med stegar ner i vattnet. Det finns ett par små små strandplatser mellan dessa block, och då är det stenstränder. Men vattnet va annars fint och varmt.

    Restaurangutbudet va väl okej. Vi åt mest lunch ute, middag fick vi på hotellet. Det finns en gammal stadsdel som va ganska mysig, även om det inte fanns så mycket butiker och så.. Det stora shoppingstråket är strandpromenaden. Mycket turistbutiker. Finns även en halvstor galleria med riktiga butiker. VÄLDIGT fint dock.. staden ligger i en vik med extremt fina omgivningar.

    I Budva/Becici finns riktiga stränder, även om det är mycket stenstränder. Fina restauranger och bra shopping. Vi var bara här ett par timmar så jag kan inte säga så mycket om hur det är på kvällen. Men den bilden vi fick var att både Herceg Novi och Budva var ungefär lika exploaterade rent turistmässigt, men att Budva hade lite mer klass än Herceg Novi som kändes lite som ett budgetresmål.

    Sveti Stefan åkte vi förbi med båt. Väldigt fint. Cool strand.

    I Montenegro finns massor att se även inåt i landet. Om ni är vana vid att köra bil utomlands..

    Kan tillägga att vi hade kanonväder hela tiden och väldigt, väldigt varmt. 

Svar på tråden Montenegro it is. nån som varit där?