• Emblas Mamma

    Första försöket att göra marsipanblommor!

    Tyckte det var jätteroligt att trixa med marsipandegen :D
    haha.
    Dock så är det första gången i mitt liv som jag ger mig på något sånt,
    men med lite övning kanske jag till och med kan göra blommorna till bröllopstårtan?
    Vad tror ni?
    :)

    Man kanske inte tjänar så mycket på det? men jag tycker det är jätteroligt :P


  • Svar på tråden Första försöket att göra marsipanblommor!
  • Miceme

    Jättefina blommor!
    Jag brukar göra i flowerpaste, tycker att det är mer lättarbetat än marsipan.
    Hade gärna gjort min tårta själv men vi ska ha bröllops festen på en restaurang och de får inte servera något som inte är tillrett i ett godkänt kök, så den planen sprack.

  • Emblas Mamma

    Jag tyckte det var lätt att forma blommorna, men som du ser på bilden så smälte dom ut lite sen :/
    Innan var dom helt perfekta precis som på bild nästan!!

    Me njag tänkte att jag skulle göra dom små bladen till blommorna och sen kyla ner dom ordentilgt en stund, sen sätta ihop blommorna och sen frysa in dom några minuter. Då borde dom ju vara fastare sen :)

    Har ingen aning om hur man förvraar marsipanblommor, men jag kan prova i flowerpaste med bara för att jämföra :)
    tack för tipser!

  • Miceme

    Förvara dem i en riktigt luft tät bunke! Finns också riktigt mycket snygga färger att köpa. Det är riktigt kul att göra dekorationer.

  • Nali

    Jättefina! Tycker absolut det är värt att göra dom själv, det gör jag med. Blir en bit över hundra eller så långt marsipanen räcker, tre olika nyanser är det. Skickar med en bild på mina.


  • Emblas Mamma

    Var har ni fått inspiration ifrån? :)

  • Nali
    Emblas Mamma skrev 2010-12-18 20:21:07 följande:
    Var har ni fått inspiration ifrån? :)
    Hur menar du? Hur man gör dom eller? Finns säkert en del tutorials att kolla efter på nätet. Man kan göra rosor på olika sätt. Ha ett bra underlag som den släpper ifrån, blir den för kletig blandar du i florsocker. Inte heller jobba för varmt. Jag har ett nonstick bakplåtspapper under och så en bit plastfolie mellan kavel och marsipan. Här är några av mina sätt.

    1. Man tar kulor och plattar till dom och bygger runt med de tillplattade bladen och formar under tiden till ros.

    2. Forma en kula och sen gör den spetsig i änden, kavla en korv, lägg plastfolie mellan marsipanen och kaveln (alltid så det inte fastnar) och kavla ut till en remsa i önskad tjocklek. Skär av kanterna och snedda lite neråt så du har remsan smalare i varje ände. Skär remsan jämn upptill med. Sen tar du din knopp du format innan och rullar på remsan, runt runt och formar under tiden, knip åt lite under så sprider sig bladen.

    3. Skippa kulan utan kör bara på ovanstående remsa, så rullar du bara runt runt och formar rosen under tiden samtidigt som du sen kniper åt undertill.

    Jag klipper av mina undertill sen så de är jämna, det har jag inte gjort än på de på bilden. Sen förvaras dom i en folielåda med plastfolie i botten och så locket på och massa lager plast runt så den inte ska torka, har den sen i rumstemperatur eller lite kyligare.
  • Aila

    Hej!

    Som tips till förvaring/tillverkning vill jag bara säga att kyl/frys ska undvikas helt. När blommorna tas fram blir det så stor temperaturskillnad att marsipanen börjar fuktas och blir mjuk och "blöt".

    Det bästa sättet att förvara de färdiga blommorna är i en lufttät burk i rumstemperatur, i ett mörkt, torrt skåp.  Inte i något skåp ovanför kyl/frys då de ger ifrån sig värme.

    Lycka till!

  • Nali

    Mina 105 rosor färdiga, mandelmassan jag inte färgade eller blandade i mer florsocker i smälte ihop, men den andra blir mer hård, gör inget tycker jag för det är ju ätbara dekorationer men inte mjuka.

  • sockersmulan
    Miceme skrev 2010-12-18 19:49:43 följande:
    Jättefina blommor!
    Jag brukar göra i flowerpaste, tycker att det är mer lättarbetat än marsipan.
    Hade gärna gjort min tårta själv men vi ska ha bröllops festen på en restaurang och de får inte servera något som inte är tillrett i ett godkänt kök, så den planen sprack.
    Har du nåt bra recept på flowerpaste? Solig

    Jättesnygga blommor, Emblas Mamma & Nali!
  • Emblas Mamma

    Jag har gjort blommor nu igen - och lyckades mycket bättre :)
    Lät dom stå i rumstemperatur i en burk bara. Utan att lägga färg på. Nu ser det ut som en proffsblomma :)

Svar på tråden Första försöket att göra marsipanblommor!