Hur mycket ost går det åt?
Vi tänker ha ost till efterrätt (före blir det förrätt och varmrättbuffé som består och kött och fisk, potatis i olika former, sås och sallad). Vi tänker oss roquefort, parmesan och västerbotten/Svecia. Till det aprikoser, fikonmarmelad och nötter, samt ett sött rött vin. Så till frågan, hur mycket ost beräknar man att det går åt till efterrätt? Någon som har sett en guide någonstans? Ska man servera på assiett eller ska man få ta själv från en ostbricka? Till varmrättsbuffén ska man få ta själv från 3 bord (ta från 2 håll då).
Till buffé vet jag att man beräknar 50 gram utöver hårdost, men på mina bufféer blir det alltid hälften över så jag har börjat halvera mängden, särskilt när det är barn och ungdomar med.
En annan fråga: Är det ok att barn och ungdomar får kladdkaka med glass istället för ost? Ost är lite mer vuxenmat känner jag.