Hur mycket mat????
Nu sitter vi och gör budget, eller ja, vi har börjat i alla fall, bröllopet är ju ännu mer än 1 år framför oss :)
Maten är tänkt att hålla hyffsat enkel, vi får hjälp att tillaga:
Lammsadel (inköpt från Island därifrån jag kommer)
Pepparlax
Fläskfilé
Till det:
Potatis, kokt, i grattäng och "karamelliserad" (och Isländsk tradition)
Romsås (till laxen)
Skysås av de båda olika kötterna
Rödvinbärsgelé (som vi gjort själv)
Sparris i baconrulle
Champinjoner med vitlökssmör
Och så vin och öl och allt det där. :)
+ bröllopstårta och kaffe
2 olika sorters sallad... hehe, vi gillar INTE samma slags sallad om man säger så, så det var en nödlösning ;)
Nu till saken, vi kommer vara ca 55 gäster. HUR ska jag beräkna maten?
Jag vill INTE göra för lite, men jag hatar också att slänga mat!
200g kött per person har jag hört. Men potatis då? Och hur mycket extra bör man ha? Sallad och tillbehör? Herre gud jag är livrädd att stå där med för lite mat men vill ju inte betala för massa matvaror i onödan heller :/
Samma gäller alkohol, hur mycket dricker en person? Vad bör man bjuda på förutom vin och öl?