• ung1brud

    Preventivmedel :S "Hej-kom-och-hjälp-mig"-situation...

    Jag är inte sexuellt aktiv, utan blir det i och med bröllopet. Vi gifter oss den 28 aug och vad jag förstått så ska man snart börja med preventivmedel för min del för att typ vänja kroppen..


    Men nu har jag precis suttit och läst tidigare inlägg och jag blir jätte nojjig och rädd. Hur mycket händer när man tar preventivmedel? allt med sexlust, finnar, humörsvängningar osv..


     

  • Svar på tråden Preventivmedel :S "Hej-kom-och-hjälp-mig"-situation...
  • Denka

    Beror ju på vad du väljer för preventivmedel, och alla reagerar inte heller likadant på exmpelvis olika p-pillersorter. Men det är en riktig djungel, det är det.

  • Matildes

    Jag började äta p-piller för 9 år sen och det som hände med mig var att jag vart väldigt känslig under en period. Det varade kanske någon månad, blev helt rörd till filmer som slutade lyckligt. Tidigare grät jag bara till sorgliga filmer {#lang_emotions_laughing}

    Men som sagt, var bara någon månad, sen blev jag som vanligt igen. Har käkat i 9 år och trivs bra. Hade ett kort uppehåll i ett halvår för några år sen bara, och då blev jag helt finnig! När jag började knapra piller igen så gick det över.

  • ung1brud

    å va jobbigt.. XD :) Vad ska man ta för minimala biverkningar då?

  • Karolina A

    Jag tycker det låter konstigt att du måste börja med p-piller så pass långt innan - har du kollat det med en barnmorska eller någon annan som vet mycket om sådant?

  • passionsblomman

    Det är faktiskt väldigt olika hur olika preparat passar en personligen. Det finns helt klarbiverkningar, men du kan likagärna må hur bra som helst. Jag har själv ätit sorter jag mått kass av och sorter som funkat utmärkt.

    Jag tycker du ska gå och prata med en gynekolog ellet till mottagningen på BVC där morskorna ofta har öppethus-dagar. Du behöver få egna svar på dina frågor och det av en proffessionell.

  • Matildes

    Det bästa man kan göra är väl att prova sig fram. Om du vill äta p-piller så kan du börja med en sort, blir du knäpp av dem så kan du prova en annan sort.

  • ung1brud

    aaa, jo jag ska väl gå till en mottagning och prataa med någon.. men man får väl prova sig fram kanske.. min mb är typ också jätte orolig att jag ska må dåligt typ  eller en massa humörförändringar.. :S :P Men jag får kanske kolla upp det lite närmare. :D

  • Bride in leather

    Jag tar Cerazette sen 4 år tillbaka.Har mens några gånger per år.Inga humörsvängningar(mer än normalt*s*)


    Det är minipiller.

  • Serafine

    Själv åt jag p-piller i flera år, och det funkade bra bortsett från att mina slemhinnor blev torra och sköra (vilket gjorde att sex blev smärtsamt). Det var skönt att ha helt regelbunden mens och att kunna skjuta på den vid behov!


    Nu använder jag p-dator (Pearly) istället och är supernöjd! Man tar tempen i munnen med den varje morgon och då räknar den ut vilka dagar man är fertil och vilka dagar det är ok med oskyddat sex. Har använt den i två år nu. Den stora fördelen med den är ju att man slipper ta piller, och dessutom kan den användas även för motsatt syfte - om man vill bli gravid så vet man vilka dagar man har chans. Rekommenderas starkt!

Svar på tråden Preventivmedel :S "Hej-kom-och-hjälp-mig"-situation...