• Lina o Peter

    Medelhavsinspirerande snittar / plockmat?

    Hej på er!

    Jag skulle vilja ha tips och "recept" på snittar som har lite smak av medelhavet, t.ex. italienskt, grekiskt osv. Helt enkelt något gott att bjuda på till välkomstdrinken. (Det behöver inte vara särskilt matugt då det inte kommer dröja så länge till middagen.)

    Vi har tänkt t.ex melonbitar inlindade i parmaskinka på tandpetare, och goda (vitlöksfyllda?) oliver osv. Behöver nu lite inspiration och idéer till enkla men goda aptitretare / tapas /meze eller vad man nu vill kalla det.

    Hittade även snittar med scampi, melon och mango här:

    brollopsfesten.se/2010/02/08/mingelmat/

    Värt att testa kanske..?

    Så är det nån där ute som har några bra tips och idéer att dela med sig av? Gärna rätt så enkla varianter som går att ha i kyl före, då vi blir rätt många.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-17 10:24
    matigt ska det ju stå...

  • Svar på tråden Medelhavsinspirerande snittar / plockmat?
  • Linfröt

    Jag tänkte ha en snitt med kavring i botten. sedan blanda permisan och philadelfiaost. Toppa med en fikonklyfta.
    Permisan är otroligt gott till mouserande vin.

  • Lina o Peter

    Tackar för tipsen! Nån som kommer på något mer?

  • Lina o Peter

    Mmmmm, mycket gott där. Tack!

  • Kattpoet

    Och man kan alltid linda bacon runt dadlar och grilla i ugnen, det blir mumma...

  • Nordiskbrud

    Något sådant kanske? http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15037  Ett annat tips är också att ta en cocktailtomat, ett basilikablad samt en liten kula mozzarella på tandepetare, voilá en mini-caprese. Bruscetta med tapenad eller en tomat salsa är ju också medelhavet. Ett annat alternativ kan ju också vara panerade och stekta aubergineskivor, skålar med oliver, fat med lite skivad salami etc. Finns ju massor


  • Lina o Peter

    Ja men den tyckte vi om! Tack!

Svar på tråden Medelhavsinspirerande snittar / plockmat?